Back to top

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Μητροπολίτης Σερρών: «Το θαύμα της Αναστάσεως δεν είναι ιδεολογία, ή αφήγημα, αλλά πρόταση ζωής!»

04/05/2024 - 18:34

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το Μέγα Σάββατο, η ακολουθία του Εσπερινού και η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου εντός του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών. «

Μητροπολίτης Πειραιώς: Καιρός, αυτό το Πάσχα, να πάψομε να αδικούμε εαυτούς και αλλήλους

04/05/2024 - 18:21

Να αναζητήσουμε μέσα μας, με αγάπη και ελευθερία, να ανακαλύψουμε την κρυμμένη ομορφιά της παρουσίας και της αγάπης του Θεού. Για να ειρηνεύσουν οι καρδιές, να καταλαγιάσουν τα πάθη, να ημερέψουν οι λογισμοί. Και τότε θα ανακαλύψουμε το νόημα και την ομορφιά της ψυχής και της ζωής μας.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Σε λίγο ως Ελληνισμός θα ’μαστε παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο

04/05/2024 - 18:15

Η χαρά της Αναστάσεως επισκιάζεται βαριά, φέτος, από τη θλιβερή επέτειο των πενήντα ετών από της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο και τα συνεχιζόμενα δεινά της κατοχής, καθώς και τις διαγραφόμενες ζοφερές προοπτικές του εθνικού μας θέματος. Το μήνυμα, ωστόσο, της Αναστάσεως ενισχύει και χαλυβδώνει τη θέλησή μας για αγώνα.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Τιμάται η ποιότητα της φιλανθρωπίας και η ποσότητα της αγάπης προς κάθε συνάνθρωπο

02/05/2024 - 11:25

“Η μετοχή μας στην πασχαλινή τράπεζα δεν καθορίζεται από την ποσότητα η την ποιότητα των τροφών που καταναλώσαμε. Το εισιτήριο της μετοχής στην «τράπεζα της πίστεως» τιμάται μάλλον από την ποιότητα της φιλανθρωπίας και την ποσότητα της αγάπης προς κάθε συνάνθρωπο”. Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην εγκύκλιό του για το Άγιον Πάσχα 2024.

Μητροπολίτης Φλωρίνης: Μετάνοια και η σιωπή οδηγούν στον Σταυρό. Από εκεί μόνο ατενίζουμε την Ανάσταση

29/04/2024 - 12:09

Την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα μόνο ένας τρόπος συνάντησης και συμφιλίωσης υπάρχει: η μετάνοια και η σιωπή, που οδηγούν στον Σταυρό. Από εκεί μόνο ατενίζουμε την Ανάσταση”. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος προς τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως σε Εγκύκλιό του για την Κυριακή των Βαΐων.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Η κατά κόσμον ειρήνη είναι ασταθής, υποκριτική, γεμάτη από μικρά παροδικά συμφέροντα και μύρια άλλα κακά»

26/04/2024 - 17:13

«Αυτές τις άγιες ημέρες, κατά τις οποίες ο κόσμος στενάζει στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, στην ευρύτερη περιοχή της δοκιμαζομένης Μέσης Ανατολής, σε περιοχές της πολύπαθης Αφρικής και αλλού, σας καλώ πατρικώς να ενώσουμε με θέρμη τις προσευχές μας υπέρ καταλλαγής και καταστάσεως της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.

Μητροπολίτης Μαρωνείας: Να υπακούσουμε στα κελεύσματα της Εκκλησίας

13/03/2024 - 15:01

"Να σταματήσουμε την κατάκριση, να προσευχηθούμε περισσότερο, τόσο κατά μόνας όσο και στην Εκκλησία, συμμετέχοντας στην πλούσια λατρευτική ζωή της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καλεί με Εγκύκλιό για την έναρξη της Σαρακοστής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.

Η εγκύκλιος κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών διαβάστηκε στους ναούς της χώρας

04/02/2024 - 13:22

Σήμερα στην πρωινή λειτουργία στις εκκλησίες διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεση με το εν λόγω νομοσχέδιο. Την αντίθεση της για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τονίζει η

Η Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα ομόφυλα ζευγάρια

30/01/2024 - 11:49

Η Εκκλησία της Ελλάδος στην Εγκύκλιο της προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα περί του Γάμου τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι “ὁ λεγόμενος «γάμος τῶν ὁμοφυλοφίλων» εἶναι ἀνατροπή τοῦ Χριστιανικοῦ Γάμου καί τοῦ θεσμοῦ τῆς πατροπαράδοτης ἑλληνικῆς οἰκογένειας, ἀλλάζοντας τό πρότυπό της”.

Σελίδες

Εγγραφή στο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ