Back to top

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μεγάλη Παρασκευή: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ

03/05/2024 - 11:19

Με ειδικό ωράριο θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα.

Τα καταστήματα στην αγορά ανοίγουν σήμερα μετά την Αποκαθήλωση στις 13:00 το μεσημέρι και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα.

Η λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν επίσης όλα στις 13:00, αλλά δεν κλείνουν την ίδια ώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τη σημασία και τους συμβολισμούς της κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας

30/04/2024 - 14:34

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο από την Εκκλησία, ότι το κακό δεν είναι αυτό που θα κυριαρχήσει στον κόσμο και ο θάνατος δεν είναι η τελευταία λέξη για τον άνθρωπο. Υπάρχει πάντα η επικράτηση του δικαίου και η ανάσταση για όλους τους ανθρώπους.

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Να διέλθουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα με το νου μας στραμμένο στο Θεό

30/04/2024 - 11:53

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Στην Ακολουθία ήταν παρών και ο κ.

Μητροπολίτης Πατρών: Την Εβδομάδα αυτή, κορυφώνονται οι πνευματικοί μας αγώνες

29/04/2024 - 13:30

Για την είσοδο μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα η οποία ξεκίνησε χθες, με την τέλεση της Ακολουθία του Νυμφίου, αναφέρεται σε Εγκύκλιο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου:

Παιδιά μου εὐλογημένα,

Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

29/04/2024 - 12:50

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Σήμερα επιτελούμε την ανάμνηση του πάγκαλου Ιωσήφ και το γεγονός της άκαρπης συκιάς που ξεράθηκε, όταν ο Κύριος την καταράστηκε.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ για τη Μεγάλη Εβδομάδα

29/04/2024 - 12:42

Το μήνυμά του για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα έστειλε μέσο βίντεο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

“Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Καλή πορεία των Παθών, καλή δύναμη, με τη σκέψη μας στον συνάνθρωπό μας που υποφέρει και για τον οποίο σταυρώνεται ο Χριστός”, εύχεται.

Μεγάλη Εβδομάδα: Γιατί ονομάζεται έτσι

28/04/2024 - 18:28

Ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα σε κατάνυξη για όλους τους Χριστιανούς.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού.

Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ΄ εκάστη των ημερών αυτής τα οποία και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.

Μεγάλη Εβδομάδα: Γιατί ονομάζεται έτσι η εβδομάδα πριν από το Πάσχα

22/03/2024 - 13:30

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα λέγει σχετικά:

Μεγάλη την ονομάζουμε την Εβδομάδα όχι γιατί οι ημέρες της έχουν πιο πολλές ώρες, ούτε επειδή έχει περισσότερες ημέρες˙ τις ίδιες ημέρες έχει αυτή η εβδομάδα όπως και οι άλλες. Τότε γιατί την ονομάζουμε μεγάλη; Επειδή μεγάλα και απόρρητα αγαθά συνέβησαν μέσα σ’ αυτήν. Την εβδομάδα αυτή

Σμύρνη: Η Ανάσταση στον ιστορικό ναό της Παναγίας στο Κόνακ

18/04/2023 - 11:46

Η τελετή της Αναστάσεως, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Αγάπης πραγματοποιήθηκαν στη γεμάτη από κόσμο καινούργια για την Ορθόδοξη Μητρόπολη Σμύρνης εκκλησιά της Παναγίας. Πρόκειται για τον ιστορικό ναό της Παναγίας (Santa Maria) στο Κόνακ. Στο ιστορικό Κονάκι κοντά στη Σμυρνιά προκυμαία.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Μεγάλη Δευτέρα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα

13/04/2023 - 17:48

Με κατάνυξη τελούνται οι ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους τους Ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας. Πιστοί κάθε ηλικίας συμμετέχουν στην πορεία του Κυρίου προς το “εκούσιον Πάθος” και την Ανάσταση, με τα κατανυκτικά τροπάρια στις ακολουθίες του Νυμφίου να προσκαλούν σε πνευματική εγρήγορση.

Σελίδες

Εγγραφή στο ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ