Back to top

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Η φιλορωσική Σλοβακία στηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση

25/01/2024 - 14:10

Οι πρωθυπουργοί της Ουκρανίας και της Σλοβακίας διεμήνυσαν ότι επιθυμούν την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην πόλη Ούζχοροντ, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Ορμπάν για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: «Η Ουγγαρία υποστηρίζει την προοπτική»

24/01/2024 - 16:34

Όπως φαίνεται, η Σουηδία ξεπερνά και το τελευταίο εμπόδιο που τής παρουσιάζεται στην προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, καθώς ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση υποστηρίζει» το βήμα της Στοκχόλμης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα (24/01) με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Σουηδία διαπραγματεύεται με την Τουρκία, αλλά όχι με την Ουγγαρία για την είσοδο στο ΝΑΤΟ

23/01/2024 - 18:39

Η Σουηδία αναμένει με ανυπομονησία το «πράσινο» φως της Τουρκίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

ΗΠΑ: «Ενοχλεί» ο νέος νόμος της Ουγγαρίας περί «προστασία της εθνικής κυριαρχίας»

21/12/2023 - 19:32

Η αμερικανική διπλωματία κατήγγειλε χθες Τετάρτη τον νέο νόμο της ουγγρικής κυβέρνησης για την «προστασία της εθνικής κυριαρχίας», χαρακτηρίζοντάς τον «ασύμβατο με το κράτος δικαίου». Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας υιοθέτησε σειρά μέτρων, δημιουργώντας μεταξύ άλλων αρχή επιφορτισμένη να προλαμβάνει «ξένες επεμβάσεις» στην εκλογική διαδικασία και ορίζοντας βαριές ποινές σε περιπτώσεις παραβιάσεων.

Ο Όρμπαν χάρισε… άλογο στον Ερντογάν

19/12/2023 - 15:24

Δεκαεπτά συμφωνίες υπεγράφησαν κατά την 6η συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και Ουγγαρίας, η οποία έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βίκτορ Ο

ΕΕ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής – Σκληρή στάση από Ουγγαρία

15/12/2023 - 14:39

Χωρίς συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε στις 02:30 τοπική ώρα ( 03:30 ώρα Ελλάδας), η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, με την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου να αποτελεί «αγκάθι».

Οι ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο, παρά τις πολύωρες συζητήσεις. Θετική εξέλιξη ωστόσο χαρακτηρίστηκε η απόφαση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Η Αμερική ανησυχεί για τη σχέση της Ουγγαρίας με τη Ρωσία

20/10/2023 - 11:37

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη σχέση της Ουγγαρίας με τη Ρωσία και θεωρούν την απόφαση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν "ανησυχητική απόφαση", ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στην Μονή Pannonhalma Ουγγαρίας

23/09/2023 - 13:43

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής Pannonhalma Ουγγαρίας και συναντήθηκε με την Αδελφότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουγγαρία ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ήταν κεντρικός ομιλητής του Διεθνούς Συνεδρίου “Ζήτησον ειρήνην καὶ δίωξον αυτήν”, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Pannonhalma Ουγγαρίας.

Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουγγαρία

20/09/2023 - 17:38

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και Εξαρχία Ουγγαρίας πραγματοποιεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Pannonhalma της Ουγγαρίας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, και θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στον παραχωρηθέντα για το σκοπό αυτό Ιερό Μοναστηριακό Ναό.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Sankt Andrä am Zicksee

17/09/2023 - 19:16

Την πρώτη Κυριακή του νέου εκκλησιαστικού έτους, στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στο Sankt Andrä am Zicksee, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας κ. Αρσενίου συμπαραστατουμένου από τους Ιερομονάχους π. Ιάκωβο και π. Βαρθολομαίο καθώς και από τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο. Πυκνό εκκλησίασμα συμμετείχε στην κυριακάτικη ευχαριστιακή ιεροτελεστία κατά την οποία έψαλε ο χορός της Μονής.

Σελίδες

Εγγραφή στο ΟΥΓΓΑΡΙΑ