Απάνθρωπη χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε η συνεργάτιδά του, απαντώντας στις επικρίσεις ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Αφού υπέγραψε μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Πολιτισμού και της Μητρόπολης Ταμασού για πολιτιστικές δράσεις, ο κ. Χατζηγιάννης τοποθετήθηκε επί του θέματος.
«Παρόλο που για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν, θα ήθελα να διευκρινίσω πως σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου, δεν τίθεται θέμα εργασίας ή έστω απασχόλησης του εν λόγω ατόμου, καθότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη σύναψη σχετικής σύμβασης, κάτι το οποίο ουδέποτε υπήρξε.»
«Πρόκειται για μια άτυπη συνεργασία, δοκιμαστικής περιόδου σε εθελοντική βάση, δηλαδή χωρίς καμία πληρωμή που περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο σε θέματα προβολής και επικοινωνίας του Υφυπουργείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς καμία ανάμειξη σε υπηρεσιακά θέματα», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι το Υφυπουργείο δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με σύναψη σύμβασης.
«Όπως γνωρίζετε, το Υφυπουργείο, συνεκτιμώντας διάφορους παράγοντες αποφάσισε να μην προχωρήσει σε περαιτέρω συνεργασία. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο, το Υφυπουργείο όντας υποστελεχωμένο και με πενιχρούς πόρους, είχε ως άμεση προτεραιότητα τη διαχείριση σημαντικότατων θεμάτων εθνικής εμβέλειας, γεγονός που δεν μας επέτρεπε να εξετάσουμε το θέμα ως άμεση ανάγκη.»
«Θα ήθελα να αναφέρω πως με την εν λόγω κυρία είχα μια αγαστή συνεργασία τα τελευταία χρόνια μέσω της καλλιτεχνικής μου ιδιότητας και ως εκ τούτου γνωρίζω τις εξαίρετες ικανότητές της», συνέχισε.
«Λυπάμαι βαθύτατα για τον λανθασμένο χειρισμό που έτυχε η όλη υπόθεση, η οποία οδήγησε στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που υφίσταται τώρα το συγκεκριμένο άτομο.»
Κληθείς να εξηγήσει για ποια αντιμετώπιση μιλά, ανέφερε ότι έγινε δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων της ίδιας και των παιδιών της.
«Κάτι το οποία είναι απάνθρωπο, διαπόμπευση, βαρβαρότητα, δεν είναι πολιτισμός, αυτόν τον πολιτισμό θέλουμε; Και αν θέλετε σε ένα γενικότερο πλαίσιο, που δεν αφορά την κυρία Κυριάκου, η επανένταξη είναι πολιτισμός»
Ερωτηθείς για την χρήση υπηρεσιακού email, παρέπεμψε στον κ. Ζάχο Πολυβίου, ο οποίος ανέφερε ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν υπό επίβλεψη και συνεχή έλεγχο του περιεχομένου.
«Ουδέποτε δόθηκε πλήρης κυριότητα του email στο συγκεκριμένο άτομο», πρόσθεσε λέγοντας ότι χρειαζόταν να αλληλογραφεί σε καθημερινή βάση με οργανωμένα σύνολα για τις ανάγκες του Υφυπουργείου.
«Θα διασφάλιζε ότι η αλληλογραφία θα προερχόταν από μια αξιόπιστη πηγή προς τους παραλήπτες, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς της ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία SPAM, που αυτό θα συνέβαινε αν χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email.»
Επεσήμανε ότι μετά την απόφαση του Υφυπουργείου, αποκλείστηκε η πρόσβαση στο συγκεκριμένο άτομο, κάτι το οποίο δεν θα ήταν εφικτό αν χρησιμοποιούσε το δικό της email.
Υποστελεχωμένο το Υφυπουργείο
«Είναι όντως μεγαλύτερη η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το Υφυπουργείο», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης σχετικά με την ενσωμάτωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, σημειώνοντας ότι έχει γίνει διαβούλευση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τον Υπουργό Μεταφορών για να βρεθεί αποτελεσματική λύση χωρίς να θέτει οποιοδήποτε εμπόδιο στο έργο του Τμήματος Αρχαιοτήτων.
«Είμαστε ένα νεοσύστατο Υφυπουργείο, υποστελεχωμένο, με πενιχρούς πόρους, έχουμε ετοιμάσει μελέτη η οποία έχει αποσταλεί στο Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού και είμαστε σε συζήτηση και έχουμε την αισιοδοξία ότι θα υπερπηδήσουμε οποιαδήποτε προβλήματα.»
Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Εμμανουέλα Λαμπριανίδη, είπε ότι το Υφυπουργείο λειτουργεί με τέσσερις λειτουργούς και πρόσθεσε ότι πρότασή τους είναι να εργοδοτηθούν ακόμα έξι άτομα με σκοπό να στηρίξουν τον Υφυπουργό τόσο στον συντονισμό αλλά και στην παραγωγή πολιτικής.
Σημείωσε ότι αναμένεται η τελική θέση του Υπουργείου Οικονομικών, με στόχο άμεσα να στελεχωθεί.