Back to top

Σε κλίμα συγκίνησης ο αγιασμός σε Νέο Βουτζά και Μάτι. 11 μαθητές δεν ήταν εκεί...

12/09/2018 - 18:26

Ο αγιασμός στον Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι τελέστηκε σήμερα σε κλίμα συγκίνησης. Πολλά παιδιά έχουν χάσει τα σπίτια τους και φιλοξενούνται ακόμα στις κατασκηνώσεις, ενώ από τις σχολικές αίθουσες έλειπαν οι μαθητές που χάθηκαν στις φλόγες.

 «Πριν μπούμε στην αισιοδοξία της νέας χρονιάς. Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όσων χάθηκαν άδικα, του Δημήτρη…» λέει η δασκάλα.

O Δημήτρης χάθηκε στις φλόγες. Ήταν μόλις 13 ετών. Το θρανίο του άδειο, θυμίζει τη μεγάλη καταστροφή.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης στέκει στον λόφο του Νέου Βουτζά. Κάποτε οι μαθητές έβλεπαν θάλασσα και το απόλυτο πράσινο, τώρα βλέπουν ένα καμένο τοπίο. Οι πληγές όμως είναι μεγαλύτερες. Από την τάξη λείπει ένας συμμαθητής τους. Γονείς και καθηγητές καλούνται να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα.

Έντεκα παιδιά χάθηκαν στις φλόγες της 23ης Ιουλίου. Έντεκα παιδιά λείπουν φέτος από τις σχολικές τάξεις.

«Θα κλείσουμε πληγές, θα σκουπίσουμε δάκρυα και θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας» λένε οι καθηγήτριες του σχολείου.

«Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ζήσαμε όλη την παλέτα των αρνητικών συναισθημάτων» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου.

Έχασαν συγγενείς, έχασαν φίλους, κάποιοι έχασαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται ακόμα στις κατασκηνώσεις.

Μάτια συγκινημένα στον αγιασμό του 3ο δημοτικού σχολείου Ραφήνας, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Το σχολείο βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής.

Κανείς δεν ξεχνά. Θυμούνται και προχωρούν, κοιτάζοντας στα μάτια το μέλλον και την ελπίδα στα πρωτάκια που σήμερα έκλεψαν την παράσταση.