Back to top

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ

Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο Χριστός δεν κάνει θαύματα για να δώσει απαντήσεις

30/10/2023 - 17:52

Στη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός καθώς και στην ανάσταση της κόρης του Ιαείρου και το θεολογικό τους νόημα αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής Ζ’ Λουκά.

Δεκαέξι χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

12/09/2023 - 18:46

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον θρόνο του Πατριαρχείου. Εξελέγη στις 12 Σεπτεμβρίου 2007 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρουμανίας, και στις 30 του μηνός, σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε η ενθρόνιση του Μακαριωτάτου στον υπαίθριο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έξω από την πατριαρχική κατοικία στο Βουκουρέστι.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για τον Προφήτη Ηλία

20/07/2023 - 17:06

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε σήμερα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, επί την εορτή του Προφήτη Ηλία. Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος απαρίθμησε τις καλές πράξεις και τα θαύματα του Προφήτη που προμήνυαν τα μελλοντικά έργα του Σωτήρος Ιησού Χριστού.

Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο Ιησούς Χριστός γνωρίζει τα βάσανα των ανθρώπων

10/07/2023 - 12:36

Στα κεντρικά νοήματα της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής Ε’ Ματθαίου αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά το κήρυγμά του από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι, επισημαίνοντας ότι «η αγαθότητα του Χριστού ελευθερώνει τους ανθρώπους από το κακό των δαιμόνων».

Εγγραφή στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΑΝΙΗΛ