Back to top

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Απελευθερωθείτε επιτέλους! Η συγχώρεση είναι ελευθερία

28/04/2024 - 19:01

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πλαισιούμενος από τους πατέρες του Ναού Πρωτ. π. Αθανάσιο Κυρίτση και π. Αθανάσιο Σκαρμούτσο, ενώ τα Ιερά Αναλόγια διακόνησαν ο κ. Παύλος Λιάσκος και ο κ. Χρήστος Τσιλιμάγκος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Αντίθετα στο Ευαγγέλιο τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος πολιτικών

25/04/2024 - 12:03

Το ζήτημα των επιθέσεων σε πολιτικούς, αλλά και την εν γένει στάση της Εκκλησίας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών. Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «ActionΤΩΡΑ» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 συμμετείχε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις τους. Ο κ.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Έχουμε ανάγκη ένα τείχος προστασίας μπροστά στη βία

13/04/2024 - 18:14

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, σε συνεργασία με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και με την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου «ΟΡΕΙΨΑΛΤΕΣ» έψαλλαν στην Ιερά Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Στηρίξτε τους θεσμούς γιατί θα σας καταπλακώσουν τα άκρα»

12/04/2024 - 17:28

Στις εργασίες του Delphi Economy Forum IX συμμετείχε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, με την κανονική άδεια και ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε νέο Πρεσβύτερο: «Να είσαι άρχοντας παπάς»

31/03/2024 - 19:17

Στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στην Καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος, στην πόλη της Αταλάντης, τέλεσε σήμερα, Β’ Κυριακή των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρήστου Βούλγαρη, υιού του πολιού γέροντος και επί πολλές δεκαετίες προϊσταμένου και εφημερίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης Πρωτ. π.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος:«Να ζήσουμε το μυστήριο της νηστείας μέσα στο χώρο της καρδιάς μας»

21/03/2024 - 11:05

Με την τέλεση της πρώτης Αρχιερατικής Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης ολοκληρώθηκε χθες η 2η μέρα της πολυήμερης ποιμαντικής περιοδείας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: «Το «Εγώ» είναι το εμπόδιο για να συναντήσουμε το Χριστό»

10/03/2024 - 18:40

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο όμορφο χωριό των Βαρδατών, το οποίο ευρίσκεται κάτω από την σκιά του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Προυσιωτίσσης στον κάμπο της Λαμίας ιερούργησε την Κυριακή των Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Ο άνθρωπος θα γίνει μία μηχανή βάρβαρη άνευ μάνας

03/02/2024 - 16:03

Αρχιερατική Αγρυπνία για την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το βράδυ της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου 2024 στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Ιερού Επισκοπείου στη Λαμία.

Φθιώτιδος Συμεών: «Η λέξη «ΜΑΝΑ» δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

29/01/2024 - 15:57

«Ό,τι κι αν ψηφιστεί. Από όποιους κι αν ψηφιστεί. Ό,τι κι αν επιχειρηθεί. Η λέξη «ΜΑΝΑ» δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»!», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος σε εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Αγάπης» στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Ορφανοτροφείου Θηλέων, παρουσία κληρικών και πλήθους κόσμου.

Φθιώτιδος Συμεών: «Συνείδηση βελούδινη και χωρίς τίμημα δεν υπάρχει» (vid)

29/01/2024 - 14:55

Στον Ναό της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας ιερούργησε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στο χάρισμα της λεπτότητος, το οποίο διακρίνει τον χριστιανό και χαρακτηριστικά σημείωσε:

Σελίδες

Εγγραφή στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ