Back to top

KATEXOMENA

Αναχώρησε για το Λονδίνο ο Τατάρ, θα δει εκεί την Ολγκίν

27/06/2024 - 13:42

Στο 7ο πολιτιστικό φεστιβάλ των Τ/κ στην Βρετανία θα παραστεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αναχώρησε το πρωί από τα κατεχόμενα για το Λονδίνο. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «προεδρικού» αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης προσκλήθηκε από το συμβούλιο τ/κ οργανώσεων Αγγλίας. Στο πλαίσιο των επαφών του στην Αγγλία, προστίθεται, ο κ.

Κατεχόμενα: Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το χτίσιμο τζαμιού-Οι Κύπριοι θέλουν κυριαρχία, απαντούν οι Τουρκοκύπριοι

28/07/2023 - 11:37

Νέο κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση των τουρκοκυπρίων να δημιουργήσουν τζαμί, δηλαδή χώρο προσευχής Μουσουλμάνων δίπλα στο Ορθόδοξο Μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα.

Τα πολιτικά κόμματα  της Κύπρου αντέδρασαν έντονα και κάνουν λόγο για προσπάθεια αλοίωσης του Θρησκευτικού χαρακτήρα.

Ψευδοκράτος: Βίντεο φέρεται να διαψεύδει την αποχώρηση της Ισπανίας από άσκηση

16/06/2023 - 11:19

H Ισπανία δεν αποχώρησε ποτέ από την άσκηση της Τουρκίας, στην οποία συμμετείχε το ψευδοκράτος, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Nordic Monitor, η οποία μάλιστα δημοσιεύει σχετικό βίντεο.  

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε στις 10 Ιουνίου ότι η Ισπανία και η Πολωνία αποφάσισαν να αποχωρήσουν από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία στην οποία συμμετείχαν μαζί με το ψευδοκράτος.

Oι Τουρκοκύπριοι φεύγουν από τα Κατεχόμενα

19/03/2019 - 22:09

Φεύγουν από τα Κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τα στρατεύματα κατοχής και την εκτεταμένη ισλαμοποίηση αναφέρουν κυπριακές πηγές.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι το κατοχικό καθεστώς πήρε το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση Ερντογάν και θα δώσει «τουρκοκυπριακή υπηκοότητα» και σε μη τούρκους εποίκους.

Κυρίως παραχωρεί παρανόμως υπηκοότητα σε Λίβυους και Πακιστανούς.

Εγγραφή στο KATEXOMENA