Back to top

Μεγάλη Βρετανία

Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει στην Βρετανία στις 8 Μαΐου

28/04/2024 - 18:22

Ο πρίγκιπας Χάρι θα επιστρέψει τελικά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα Invictus Games, που μάλιστα φέτος έχουν την 10η επέτειό τους. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Χάρι μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο. Εκπρόσωπος των Invictus Games επιβεβαίωσε ότι ο Δούκας του Σάσεξ θα παρευρεθεί στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό ναό Αγίου Παύλου την Τετάρτη 8 Μαΐου, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει εάν θα συνοδεύεται από

Βρετανία: Κυρώσεις κατά του Ιράν σε εταιρείες κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών

26/04/2024 - 14:44

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν ανακοίνωσε η Βρετανία, στοχεύοντας πρόσωπα και εταιρίες που εμπλέκονται στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Απριλίου κατά του Ισραήλ.

Βρετανία: Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα

25/04/2024 - 14:53

Δύο από τα άλογα του βρετανικού στρατού, που απέδρασαν χθες, Τετάρτη, το πρωί στο κέντρο του Λονδίνου προκαλώντας αναστάτωση και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, βρίσκονται σήμερα σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε βρετανός υφυπουργός.

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» στο Λονδίνο: Άλογα τρέχουν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης

24/04/2024 - 13:14

Δύο άλογα εθεάθησαν να τρέχουν στο κέντρο του Λονδίνου, το ένα από τα οποία φαινόταν αιμόφυρτο σε πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Σούνακ για την επίθεση του Ισραήλ: «Περαιτέρω κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

19/04/2024 - 12:34

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο ερωτήθηκε για την φερόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. «Είναι μία εξελισσόμενη κατάσταση και δεν θα ήταν σωστό για εμένα να κάνω εικασίες μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Εργαζόμαστε μαζί με τους συμμάχους μας για να επιβεβαιώσουμε τις λεπτομέρειες.

Οι Βρετανοί κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου

19/04/2024 - 11:42

Ένα απρόσμενο συμβάν σημειώθηκε στην επίσκεψη της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική στη Βρετανία. Συγκεκριμένα η κα. Πική είχε συνάντηση με την Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου Lucy Neville-Rolfe. Ωστόσο, στη φωτογράφιση που ακολούθησε, οι Βρετανοί κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου.

Λευκωσία: Ανυπόστατα τα περί ασκήσεων προσομοίωσης στην Κύπρο

15/04/2024 - 15:17

Τη θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε συμμετέχει σε ασκήσεις προσομοίωσης επιθετικών ενεργειών διατύπωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της ισραηλινής αεροπορίας επί κυπριακού εδάφους για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ιράν.

Το Λονδίνο επιβεβαιώνει ότι κατέρριψε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

14/04/2024 - 18:09

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αεροσκάφη της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψαν "αρκετά" ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ τη χθεσινή νύχτα και ζήτησε "να επικρατήσει ηρεμία" για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Σούνακ: Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας «πρέπει να τελειώσει»

08/04/2024 - 12:07

Αυτός ο πόλεμος «πρέπει να τελειώσει», το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «σοκαρισμένο από την αιματοχυσία» στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε χθες Σάββατο ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Βρετανία: Νομοσχέδιο για να συλλαμβάνονται άνθρωποι που μυρίζουν

02/04/2024 - 16:40

Οι προτάσεις που υποστηρίζονται από την βρετανική κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το ποινικό δίκαιο και τη δικαιοσύνη θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάποιον μέχρι και στην φυλακή επειδή προκαλεί ζημιά δημιουργώντας «υπερβολικές μυρωδιές» και δεν απομακρύνεται όταν του το λένε οι αρχές.

Σελίδες

Εγγραφή στο Μεγάλη Βρετανία