Back to top

γευση

Βρέθηκε το γονίδιο που κάνει νόστιμη τη ντομάτα!

01/06/2019 - 13:41

Συχνά οι ντομάτες του εμπορίου δείχνουν νόστιμες, αλλά στην πραγματικότητα είναι άγουρες και άγευστες. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει, καθώς επιστήμονες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο «Boyce Thompson» της Νέας Υόρκης, ανακάλυψαν μια γονιδιακή παραλλαγή που επηρεάζει τη γεύση της ντομάτας και ίσως βοηθήσει τους αγρότες να κάνουν τις ντομάτες τους πιο γευστικές.

Τα «γευστικά» έθιμα των Χριστουγέννων

25/12/2018 - 08:39

Τα χριστόψωμα, τα κεράσματα, τα λαλάγια, το τσιγαρισμένο χοιρινό κρέας, το πάτημα της πέτρας, καθώς και τα φαγητά στην κρήνη για τις Μοίρες, είναι μερικά από τα έθιμα της περιόδου των Χριστουγέννων που τηρούνται σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Εγγραφή στο γευση