Back to top

κειμήλιο

Αγία Ζώνη: Το μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας

31/08/2023 - 10:54

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, είναι το μοναδικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της.

Μητέρα και γιάτρισσα η Παναγία, στέκει στο πλευρό των Ελλήνων και της Πατρίδας μας. Έτσι και η Αγία Ζώνη Αυτής συνδέεται με αναρίθμητα θαύματα, ενώ οι πιστοί όπου και αν το ιερό κειμήλιο της Παναγίας μας εκτίθεται προς προσκύνηση συρρέουν κατά χιλιάδες για να προσκυνήσουν.

Παναγία Παμμακάριστος: Αποκαταστάθηκε εικόνα-κειμήλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

17/07/2023 - 20:40

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης της Πάνσεπτης Εικόνας της Παναγίας Παμμακαρίστου, του ιερού κειμηλίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτυπώνει την ιστορία του Βυζαντίου από τα μέσα του 12ου αιώνα, όπως ανακοινώνει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η υλοποίηση του έργου της συντήρησης έγινε δυνατή με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Πάνου Λασκαρίδη.

Η απίστευτη ιστορία του Αυστραλού στρατιώτη που πολέμησε τους Ναζί με φυλαχτό την ελληνική σημαία

16/06/2019 - 11:07

Στις εμπόλεμες ζώνες οι στρατιώτες αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τη σημαία της πατρίδας τους, της δίδουν διάσταση πέρα και πάνω από το δικό τους διαμέτρημα, σε πλείστες περιπτώσεις δεν διστάζουν να πεθάνουν κρατώντας την στην αγκαλιά τους προκειμένου να μην πέσει σε χέρια που δεν θα την σεβαστούν.

Η κλοπή ενός από τα αρχαιότερα κειμήλια του Αγίου Όρους και η ευτυχής κατάληξη

27/11/2018 - 20:44

Πρόκειται για τον περγαμηνό κώδ. 234, τον γνωστό ως «Ευαγγέλιο του αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου» (μέσα του 11ου αιώνος), της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, ένα εξαιρετικής ποιότητας εικονογραφημένο χειρόγραφο με ποικίλη ύλη και μοναδικές μικρογραφίες με παραστάσεις των Ευαγγελιστών και διαφόρων αγίων.

Εγγραφή στο κειμήλιο