Back to top

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η έννοια της βίας δεν έχει καμία θέση ούτε εντός ούτε εκτός Εκκλησίας

24/04/2024 - 13:07

“Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. Στον χώρο της Εκκλησίας χωρούν οι πάντες. Σε κανέναν δεν μπορείς να απαγορεύσεις να μπει μέσα στην Εκκλησία”τόνισε  ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αμέριστη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις

19/04/2024 - 13:03

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τους Δ΄ Χαιρετισμούς

11/04/2024 - 14:40

Κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου των εν Αθήναις Μεσσηνίων, και σχετικής εγκρίσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αύριο Παρασκευή 12-4-2024 και ώρα 7 μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

10/04/2024 - 16:51

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα συμμετέχει, ύστερα από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής, στο Delphi Economic Forum IX, από 10 έως 13 Απριλίου 2024, και θα αναπτύξει στην ενότητα «Living withg the past, Understanding the present, addressing the future» το θέμα : «Theology of Prosopon» μαζί με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η Εκκλησία δεν αφόρισε κανένα

20/03/2024 - 12:50

"Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την απόφασή της σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και έμμεση πλην σαφή θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων εξέφρασε ξεκάθαρα και έντιμα τη αντίθεσή της, όχι ως μια αντιπολιτευτική διάθεση προς αυτήν την κυβερνητική πρωτοβουλία, αλλά κυρίως γιατί θεωρούσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν μια αμφισβήτηση της βιβλικής και πατερικής διδασκαλ

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Κοιμητήριο για το Ψυχοσάββατο

07/03/2024 - 14:41

Το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα τελέσει τη θεία Λειτουργία στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμάτας.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας, θα προστεί επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως πάντων των απ΄ αιώνος κεκοιμημένων ορθοδόξων χριστιανών.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό (vid)

26/02/2024 - 13:33

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο «Φλαρίου», στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, μετέβη την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισάιου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και προέστη της Θείας Λειτουργίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν οι χοροί του ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ.

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν μπορεί ένας που δεν αναγνωρίζει το μυστήριο του γάμου να γίνει νονός

23/02/2024 - 14:03

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου μίλησε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για παλαιοχριστιανούς: «Δεν υπάρχει νόμιμη οργάνωση, αυτοί λένε ό,τι θέλουν»

23/02/2024 - 12:00

Προσοχή στον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης με την οικογένεια των αυτοαποκαλούμενων παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν τζαμί την Μονή της Χώρας

13/02/2024 - 14:38

Αντίθετος είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η Μονή της Χώρας (σ.σ. Μόνη Αγίου Σωτήρος εν τη Xώρα), μια ιστορική εκκλησία που λειτουργούσε μέχρι τώρα ως μουσείο, μετατρέπεται πλέον σε τζαμί.

Σελίδες

Εγγραφή στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ