Financial Times: Αμερικανική εταιρεία θα αγοράσει λιμάνια της Διώρυγας του Παναμά
Δύο βασικά λιμάνια της διώρυγας του Παναμά θα αποκτήσει από τους Κινέζους η αμερικανική εταιρεία BlackRock. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.
Δύο βασικά λιμάνια της διώρυγας του Παναμά θα αποκτήσει από τους Κινέζους η αμερικανική εταιρεία BlackRock. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.
Η Μόσχα, σε διαπραγματεύσεις με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να συζητήσει νέες συμφωνίες ασφαλείας που θα συνεπάγονται «οπισθοδρόμηση» του ΝΑΤΟ στα ανατολικά της σύνορα. Αυτό αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι ρωσικές πηγές.
Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε τρία θέματα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούσε τη σύνοδο κορυφής της Ουκρανίας στην Ελβετία. Ως αποτέλεσμα, η Κίνα, όπως είναι γνωστό, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής.
Ουκρανοί στρατιώτες θεάθηκαν να χρησιμοποιούν βορειοκορεατικούς πυραύλους που όπως είπαν κατέσχεσε «φιλική» χώρα προτού παραδοθούν στην Ουκρανία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας άφησε να εννοηθεί πως τα όπλα 'κατασχέθηκαν' από τους Ρώσους, ανέφερε η εφημερίδα.
«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας». Αυτό είναι το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πρόγνωσης Καιρού ενώ οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ εδώ και ένα μήνα. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται από τον Οργανισμό, η ήπειρος θα πρέπει να προετοιμαστεί για πιο έντονους και μεγαλύτερης διάρκειας καύσωνες.
Η Ρούλα Καλάφ επελέγη για να γίνει η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των Financial Times στην ιστορία της εφημερίδας, η οποία κυκλοφορεί εδώ και 131 χρόνια, μετά την ανακοίνωση του διεθυντή της, του Λάιονελ Μπάρμπερ ότι θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο.
Τον θαυμασμό της για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών εκφράζει σε άρθρο της στους Financial Times η Βρετανίδα κριτικός οίνου Τζάνσις Ρόμπινσον.
Όπως αναφέρει, τα ελληνικά κρασιά αποτελέσαν «την πιο πετυχημένη εκδήλωση δοκιμής κρασιών από όσες έχει διοργανώσει έως τώρα».
Η ίδια αναφέρει ότι από το 2013, έχει πραγματοποιήσει πολλές βραδιές με γνωστά κρασιά από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Το δημοψήφισμα του 2016 δεν εξουσιοδότησε κανέναν να επιβάλει με το ζόρι την πιο ακραία μορφή του Brexit, γράφουν οι συντάκτες των FT. Έκκληση στους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση Τζόνσον.
Η οργή και η αγανάκτηση των Ελλήνων για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι «βαραίνει» τις Εθνικές Εκλογές, αναφέρουν οι Financial Times.
Στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών που «υπονομεύει τις προοπτικές επίλυσης της διαμάχης» για το όνομα της ΠΓΔΜ αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.