Back to top

ειδικές δυνάμεις

Συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – Ιταλίας

17/07/2023 - 20:18

Από την Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με τις ΕΔ της Ιταλίας, στο πλαίσιο ανταπόδοσης της συμμετοχής της Χώρας μας σε αντίστοιχη δράση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από 06 έως 10 Φεβρουαρίου 2023.

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές, αξιόμαχες και ετοιμοπόλεμες οι ένοπλες Δυνάμεις

28/10/2019 - 21:30

Την πεποίθηση ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, είναι αξιόμαχες, είναι ετοιμοπόλεμες» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μικροί και μεγάλοι έγιναν… αλεξιπτωτιστές για μια ημέρα στην εκδήλωση του ΓΕΣ! Δείτε ΦΩΤΟ

12/11/2018 - 17:49

Με γνώμονα τη Μέριμνα για το προσωπικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σχεδιάζει, πραγματοποιεί και εγκρίνει δράσεις, που ως σκοπό έχουν τη γνωριμία από τις οικογένειες των στελεχών, του στρατιωτικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η αλβανική μονάδα ειδικών επιχειρήσεων που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

28/10/2018 - 21:55

Οι ειδικές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας ονομάζονατται Renea.
Το ακρωνύμιο του σώματος αναφέρεται ως «Τμήμα εξουδετέρωσης ένοπλων στοιχείων» και δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με βασικούς στόχους την τρομοκρατία, ομηρείες και ειδικές περιστάσεις ένοπλου εγκλήματος.

Από τις αρχές της λειτουργίας του το τμήμα έχει χάσει σε επιχειρήσεις τέσσερα άτομα και 40 έχουν τραυματιστεί.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο με Ρωσία ή Κίνα!

21/09/2018 - 09:45

Οι επιθέσεις σε εχθρικά μαχητικά με αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, χρησιμοποιώντας ειδικά λέιζερ, από χερσαίες δυνάμεις, που προσδιορίζουν τους εχθρικούς στόχους για τα φίλια αεροσκάφη και η εκπαίδευση φιλικών δυνάμεων για μάχες εντός πόλεων με πολλές απώλειες, είναι ικανότητες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικήw Αεροπορίαw των ΗΠΑ, που δοκιμάστηκαν και εξελίχθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ασκήσεις αφγανικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων με πραγματικά πυρά (BINTEO)

06/05/2018 - 14:13

Οι αφγανικές Ειδικές Δυνάμεις πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά μαζί με τις αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις με σκοπό να αναπτύξουν την μεταξύ τους συνεργασία.

Το πρόγραμμα αυτό άρχισε στις αρχές του 2007 ανάμεσα στα υπάρχοντα τάγματα Πεζικού.

Δείτε το βίντεο:

Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων και ανακατάληψη βραχονησίδας

28/03/2018 - 09:05

Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με την ονομασία "Πυρπολητής", διέταξε ξαφνικά σήμερα τα ξημερώματα (περίπου στις 5:00 το πρωί) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η άσκηση είναι ευρείας έκτασης και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη και ανακατάληψη βραχονησίδας.

Ανεβαίνει η ένταση στο Κόσοβο - Οι ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν Σέρβο αξιωματούχο

26/03/2018 - 20:03

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τον Μάρκο Τζούριτς, διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο.

Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων με 8 νεκρούς στη μεγαλύτερη φαβέλα της Βραζιλίας

25/03/2018 - 18:47

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη φαβέλα Ροσίνια, τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά του Ρίο ντε Τζαινέιρο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε αρχικά ότι 6 κακοποιοί έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με μέλη των ειδικών δυνάμεων, ενώ δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν αργότερα. Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα τουφέκι, έξι πιστόλια και τρεις χειροβομβίδες.

Εγγραφή στο ειδικές δυνάμεις