Back to top

Ευρωκοινοβούλιο

Γιώργος Κύρτσος: Άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

06/02/2024 - 18:34

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, κατόπιν του αιτήματος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάταση χειρός, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Εύα Καϊλή: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

06/02/2024 - 18:32

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.

Η ΕΕ βάζει «πάγο» στην επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία

19/07/2023 - 14:36

Αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Τουρκία, να προβεί σε δραστική αλλαγή πορείας, προκειμένου να ανοίξουν οι ενταξιακές συνομιλίες στην ΕΕ, έστειλε χθες το Ευρωκοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα παρακολουθήσει τις εκλογές στην Τουρκία

12/05/2023 - 14:36

Δεν θα παρακολουθήσει τις εκλογές που διεξάγονται στην Τουρκία την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε δήλωση τους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Τόμας Τόμπε.

Εύα Καϊλή: Θέλει να βγάλει το «βραχιολάκι» και να επιστρέψει στην Ευρωβουλή

11/05/2023 - 16:13

Η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να άρει τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού της για να επιστρέψει στα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής, όπως ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα οι δικηγόροι της στο Politico.

Γεωργούλης: Ορίστηκε εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του ΕΚ για την υπόθεση ασυλίας του

25/04/2023 - 19:55

Ύστερα από πιέσεις ορίστηκε σήμερα (25/4) – και όχι στις 8 Μαΐου όπως ήταν προγραμματισμένο – ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων για το ζήτημα της άρσης ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Πρόκειται για τον Πολωνό ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντρέι Χαλίκι.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Το προφίλ του συζύγου της Εύας Καϊλή

12/12/2022 - 19:04

Ξετυλίγεται με γρήγορους ρυθμούς το κουβάρι των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate» το οποίο έχει συγκλονίσει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Τέσσερα πρόσωπα ανακοινώθηκε πως έχουν συλληφθεί από τις βελγικές Αρχές και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Ανάμεσα τους βρίσκονται η Εύα Καϊλή αλλά και ο Ιταλος σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Εύα Καϊλή: Την Τρίτη η απόφαση για την καθαίρεση της

12/12/2022 - 18:17

Με ένα και μοναδικό θέμα που αφορά την Εύα Καϊλή θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα στις 08:30 το πρωί της Τρίτης, το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει με θέμα την ενεργοποίηση του άρθρου 21 που αφορά την καθαίρεση Αντιπροέδρου.

Η επιχείρηση στο σπίτι της Καϊλή

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά κλιματικά ουδέτερη Ε.Ε. μέχρι το 2050

21/11/2019 - 19:43

Την ανανέωση των κλιματικών στόχων για το 2020 επιθυμεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω σχετικού ψηφίσματος. «H Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρώτη μεγάλη οικονομία που έθεσε φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να θέσει ως στόχο μια κιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα», επισημαίνεται σχετικά.

Χρυσοχοϊδης στο Ευρωκοινοβούλιο: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο

06/11/2019 - 13:55

 Μόνο μια χώρα ανταποκρίθηκε στο αίτημα για μεταφορά ανηλίκων, δήλωσε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση σε σχέση με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα έχει καταστεί μη διαχειρίσιμη.

Σελίδες

Εγγραφή στο Ευρωκοινοβούλιο