Back to top

Το θαύμα της Αγίας Ματρώνας στην Κύπρο και το εκκλησάκι που χτίστηκε προς τιμήν της..

01/05/2019 - 21:20

Η Αγία Ματρωνα  θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες Αγίες στη Ρωσία. Η ιστορία της ξεκινάει με χλευασμούς από την παιδική της ηλικία μιας και γεννήθηκε τυφλή. Έζησε από το 1881 και απεβίωσε το 1952. Υπήρξε πάμπτωχη, αόμματη εκ γενετής αλλά και κατατρεγμένη από το τότε Σοβιετικό καθεστώς. Παρ΄ όλα αυτά αξιώθηκε από τον Θεό να κάνει πολλά πράγματα με την υπομονή της και την στήριξη αλλά και την αγάπη του κόσμου.

Είχε το χάρισμα της διόρασης αλλά και της προόρασης, δηλαδή μπορούσε να βλέπει τα συμβάντα που επρόκειτο να διαδραματιστούν.

Το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας , στην Κύπρο βρίσκεται σε πανοραμική τοποθεσία στην περιοχή Τοξεύτρα στην Πέγεια. Κτίστηκε από την Μαρία Αερινιώτη και τον Ανδρέα Αθανασιάδη  όπου ευεργετήθηκαν από την Αγία Ματρώνα.

Η Μαρία Αερινιώτη  ηλικίας 28 ετών, πολιτικός μηχανικός,  που πέρασε πρόβλημα υγείας μετά την διάγνωση της από λευχαιμία και η οποία θεραπεύτηκε είχε εδώ και καιρό εκφράσει την επιθυμία της να δημιουργήσει την μικρή εκκλησία. Ταλαιπωρηθήκαμε είπε , αλλά καταφέραμε και φέραμε εις πέρας το όνειρο μας.

Ο Ανδρέας Αθανασιάδης που και αυτός αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην ζωή του, γνωρίστηκε με την Μαρία μετά την διάγνωση της στο Νοσοκομείο.

Τα δύο νέα παιδιά έβαλαν στόχο τους την ανέγερση της μικρής εκκλησίας, και τα κατάφεραν.

Η Μαρία Αερινιώτη έμαθε για την  ύπαρξη της Αγίας όταν ένας πνευματικός την επισκέφτηκε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Αγγλία και της δώρησε την εικόνα της .

Το μικρό εκκλησάκι επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες πιστοί από όλες τις περιοχές της Κύπρου, για να προσευχηθούν στην χάρη της Αγίας Ματρωνας η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες έκανε πολλά θαύματα ,θεραπεύοντας αρκετό κόσμο που έπασχε από διάφορες ασθένειες.

Δείτε ενα σχετικό βίντεο εδω: