Back to top

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ φοβάται πως οι ενστάσεις της Ισπανίας θα ανοίξουν κι άλλα θέματα

23/11/2018 - 13:19

Την ανησυχία του σε περίπτωση που ανοίξει ξανά η συζήτηση για την τύχη του Γιβραλτάρ σε σχέση με το Brexit, μετά την εμφανή δυσαρέσκεια της Μαδρίτης, εξέφρασε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ.

Φόβους πως θα ανοίξουν συζητήσεις σε αρκετά σοβαρά θέματα, εάν ξεκινήσει μια συζήτηση για το Γιβραλτάρ και το Brexit, εξέφρασε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του υπερπόντιου εδάφους του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Εάν ανοίξει (η συζήτηση) για ένα κόμμα ή μια τελεία σχετικά με το Γιβραλτάρ, θα ανοίξουν ξανά όλα τα άλλα θέματα που οι άνθρωποι στο Γούεστμινστερ λένε ότι θα ήθελαν να επανεξετάσουν. Και οι Γάλλοι αλλά και όλοι οι άλλοι», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φαμπιάν Πικάρντο.

Σχολίασε ακόμη ότι το υφιστάμενο σχέδιο είναι μια συμβιβαστική συμφωνία όπου κανείς δεν κερδίζει 100 τοις εκατό… αλλά κερδίζουμε πολλά».

Ο Πικάρντο τόνισε ότι το Γιβραλτάρ έχει δείξει την προθυμία του να συζητήσει άμεσα με την Ισπανία, οπότε δεν είναι απαραίτητο ένα ειδικό άρθρο στη συνθήκη Brexit ή στο κείμενο σχετικά με τη μελλοντική σχέση ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχολιάζοντας την αντίθεση της Ισπανίας στο σχέδιο συμφωνίας, ο Πικάρντο δήλωσε ότι έμαθε γι 'αυτό ένω ήταν στη Μαδρίτη, σε συνομιλίες σχετικά με τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας Brexit με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Μάρκο Αγιουριάνο.