Ξέσπασε μάχη στην Τουρκία για την ελληνική σημαία στα νησιά. Κεμαλικοί καλούν τον Ερντογάν να την κατεβάσει αλλιώς πάνε σε πόλεμο
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία δυστυχώς έχουν στο επίκεντρό τους τα ελληνικά νησιά και τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο. Μετά την επίσκεψη μάλιστα του Ερντογάν δεν έχει σταματήσει λεπτό η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του Ερντογάν, τον οποίο εγκαλούν διαρκώς για την ήπια πολιτική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Θέμα iellada.gr
Ο κεμαλικός βουλευτής Ουζτούρκ Γιλμάζ, ζητάει ξεκάθαρα από τον Ερντογάν να παρέμβει στο ότι η Ελλάδα έχει υψώσει την ελληνική σημαία στα νησιά του Αιγαίου που ισχυρίζεται ότι είναι τουρκικά και διεκδικούν πια ανοιχτά τα 16 από τα 25 νησιά.
Η κατάσταση με τις Τουρκικές αξιώσεις έχει ξεφύγει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι αρπάζει την ευκαιρία και την σκυτάλη από τον κεμαλικό βουλευτή και δεν χάνει ευκαιρία να φωνάζει για τα ίδια πράγματα και για τα λάθη και τις καθυστερήσεις Ερντογάν.
Θυμίζουμε απλά και μόνο τι είχε πει πρόσφατα σε ένα ντελίριο διεκδικήσεων :«Ας κοιτάξει τα 16 νησιά που επί της εποχής του παραδόθηκαν και όπου υψώθηκε ελληνική σημαία»! Αυτή η επίπληξη αναφερόταν στον Ερντογάν τον οποίο πιέζουν από παντού και με κάθε ευκαιρία να παρέμβει στα ελληνικά θέματα. Τον είχε καλέσει μάλιστα να κατεβάσει την ελληνική σημαία και αυτό έδωσε πολλούς πόντους στην αξιωματική αντιπολίτευση που έχει κάνει σημαία της την ήπια πολιτική Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά.
Ξεκάθαρα πια έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα παραλήρημα επεκτατισμού από την Τουρκία, το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να διαχειριστεί ανά πάσα στιγμή.
Το δυστύχημα είναι ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμφώνησε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά τα έριξε στην αντιπολίτευση, την οποία θεώρησε υπεύθυνη για την κατάληψη όπως λέει των νησιών, τονίζοντας ότι αυτή έγινε κατά το κεμαλικό καθεστώς και απλώς συνεχίζεται η ανοχή της και ως σήμερα.
Μετά όμως της παραδοχής της ευθύνης από κοινού και από τα δύο καθεστώτα προχώρησε στους εκβιασμούς και τις απειλές, ορίζοντας τις τρεις εναλλακτικές λύσεις: διπλωματία, προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο και στρατιωτική κατάληψη των νησίδων.
Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει επιλέξει τη διπλωματία, όμως αν δεν προκύψει λύση, τότε υποχρεωτικά το Κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, το Διεθνές Δικαστήριο ή η στρατιωτική δράση; Μια τέτοια ενέργεια εκ των πραγμάτων ισοδυναμεί με πόλεμο.
Το να πάει όμως, το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δικαστήριο είναι σα να θέτει η Ελλάδα την εδαφική της ακεραιότητα στην κρίση τρίτων και καμία χώρα δεν μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία.
Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή στην ατζέντα της Χάγης βρίσκονται για μοίρασμα μόνο ελληνικές νησίδες και καμία τουρκική, η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει.
Την ίδια ώρα αν η Τουρκία πάει στο διεθνές δικαστήριο αυτόματα πρέπει να αναγνωρίσει την δικαιοδοσία του μετά όμως θα είναι ευάλωτη σε πολλά σημεία τα οποία δεν θα την συμφέρουν.
Όποτε προτιμά τις απειλές και όχι την Χάγη την οποία απλώς χρησιμοποιεί ως ξεκάρφωμα. Αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι ένα θερμό επεισόδιο το οποίο από ότι φαίνεται προετοιμάζει στο όνομα του εθνικισμού και επεκτατισμού της