Back to top

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Ρέθυμνο

25/10/2024 - 13:06

Την ευλογία και χαρά να προεξάρχει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ κατά την ιερά πανήγυρη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου θα έχει ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου 2024, προεξάρχοντος του Προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου με τη συμμετοχή και σεπτών Εκπροσώπων του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, των Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος, καθώς και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης, θα τιμηθεί η μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024

06.30 μ.μ. – Ιερός Ναός Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων: Υποδοχή της Α.Θ.Μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και στη συνέχεια Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024

07.00 π.μ. – Ιερός Ναός Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων: Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω. Παρέλαση.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024

12.00 μεσημ. – Δημαρχείο Ρεθύμνου: Ανακήρυξη της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, ως Επιτίμου Δημότου του Δήμου Ρεθύμνης.