Back to top

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: Νέοι ροζ διάλογοι - Έρευνα ζήτησε ο Μητροπολίτης Ησαΐας

16/10/2024 - 10:56

Έκαναν τις απειλές πράξη οι μοναχοί Αββακούμ, βγάζοντας στη φόρα τα άπλυτα κληρικών από το περιβάλλον του μητροπολίτη Ησαΐα, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις καταγγελίες εις βάρος τους. Έβγαλαν από το μανίκι τον άσσο που φύλαγαν με την ελπίδα ότι θα αποτρέψουν την καταδίκη τους, για να αποδείξουν, ότι δεν είναι οι μόνοι που αμάρτησαν. Πλέον η εκκλησία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο ροζ σκάνδαλο.
"Είχε από πάρα πολύ καιρό γίνει γνωστό στην Ιερά Σύνοδο, αλλά ουδέποτε επιλήφθηκαν του θέματος. Από τις ενστάσεις που είχαμε καταθέσει ήταν και ο άμεμπτος βίος του κατηγόρου. Πρόκειται για τα ντοκουμέντα της ασημί βαλίτσας που οι καθαιρεμένοι μοναχοί παρουσίασαν ενώπιον των συνοδικών. Όπως μηνύματα sms, με αποκαλυπτικούς διαλόγους που καίνε συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη" λέει ο Αναστάσιος Βαβούσκος-Δικηγόρος Μοναχών.

Οι αναρτήσεις σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Μητροπολίτη Ταμασού να ζητά τη διεξαγωγή έρευνας. Οι δυο ιερωμένοι αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον Ανακριτικής Επιτροπής όπως στην υπόθεση Αββακούμ, νοουμένου ότι θα κριθεί υπόθεση εναντίον τους. Ο Μητροπολίτης Ταμασού έδωσε οδηγίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Αποκλειστικός στόχος και αυτή τη φορά, είναι η κάθαρση στους κόλπους της εκκλησία μας με το οποιοδήποτε κόστος.  Ο δεύτερος είναι νεαρός κληρικός που ετοιμαζόταν να χειροτονηθεί πρεσβύτερος και εναντίον του διερευνάται από την Αστυνομία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης.

Την ίδια ώρα δεύτερες σκέψεις κάνουν οι μοναχοί για το αν τελικά θα υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του Συνοδικού η οποία τους κοινοποιήθηκε χθες.  
"Όταν υπάρχουν δημοσιεύματα που γράφουν υπό μορφή απειλής ότι θα επιβληθεί βαρύτερη ποινή αν ασκηθεί έφεση. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα κάνουμε" λέει ο Αναστάσιος Βαβούσκος-Δικηγόρος Μοναχών.