Το Κίεβο θα διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία ακόμη και αύριο εάν η Μόσχα αποσυρθεί από όλη την ουκρανική επικράτεια, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όμως, μιλώντας στο κλείσιμο της Συνόδου Κορυφής για την ειρήνη στην Ελβετία, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα τερμάτιζε τον πόλεμο και πρέπει να τον σταματήσουμε «με όποιον τρόπο μπορούμε», είτε με στρατιωτικά είτε με διπλωματικά μέσα. Η δυτική βοήθεια δεν είναι αρκετή για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο, πρόσθεσε, αν και η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η διεθνής υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν εξασθενεί. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δεκάδες χώρες να δεσμεύονται για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Εγκρίθηκε ένα τελικό έγγραφο το οποίο κατηγορούσε σθεναρά τη Ρωσία για τα εκτεταμένα δεινά και την καταστροφή του πολέμου. Ωστόσο, πολλές χώρες που συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής και της Σαουδικής Αραβίας δεν το υπέγραψαν. Η Σύνοδος Κορυφής είχε στόχο να δημιουργήσει την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη για μια διαδικασία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Στη σύνοδο συμμετείχαν περισσότερες από 90 χώρες και διεθνείς οργανισμοί. Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της η Κίνα δεν ήταν παρούσα, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα της Συνόδοι.
Μερικοί από τους συγκεντρωμένους στο ελβετικό θέρετρο Bürgenstock δεν ήταν οι πιο στενοί υποστηρικτές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει δύσκολους συμβιβασμούς, και της Κένυας, η οποία τάχθηκε κατά των πρόσφατων κυρώσεων στη Ρωσία. Το τελικό έγγραφο ζητά να αποκατασταθεί ο ουκρανικός έλεγχος στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zαπορίζια, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται υπό κατοχή από τη Ρωσία. Αναφέρεται επίσης στην εισβολή της Ρωσίας ως «πόλεμο», κάτι που η Μόσχα έχει απορρίψει.
Ζήτησε την ανταλλαγή όλων των κρατουμένων και την επιστροφή των παιδιών που απήγαγε η Ρωσία. Τα πιο επίμαχα θέματα, όπως το καθεστώς της γης υπό ρωσική κατοχή, θα αφεθούν για αργότερα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής, ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τους παγκόσμιους ηγέτες που παρευρέθηκαν, λέγοντας ότι ήταν ευγνώμων που έδειξαν ανεξαρτησία παρά την πίεση της Ρωσίας να μείνουν μακριά.