Back to top

Ίμβρος: Οι γονείς του Οικουμενικού Πατριάρχη αναπαύονται πλέον στην γενέτειρά τους

21/08/2023 - 15:39

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέφερε τα λείψανά τους από την Πόλη και ενταφιάστηκαν, σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, στο κοιμητήριο του χωριού τους

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε την Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023, στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, του χωριού του, Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μητροπολιτών, κληρικών, μοναχών, προεστώτων, κοινοταρχών, διδασκάλων, και όλων εκείνων που αγωνίστηκαν από οποιαδήποτε θέση για το κοινό καλό και για την πνευματική πρόοδο των κατοίκων της ιστορικής και μαρτυρικής Ίμβρου.

Επίσης, μνημονεύτηκαν τα ονόματα του εξ Ίμβρου μαρτυρικώς τελειωθέντος αειμνήστου Ιερομονάχου Αναστασίου Κρητικού του Ιβηρίτου, καθώς και των κατά σάρκα γονέων του Πατριάρχου, Χρήστου και Μερόπης, των οποίων τα λείψανα μεταφέρθηκαν στη νήσο και ενταφιάστηκαν μετά τη Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο Κοιμητήριο του χωριού, όπου αναπαύεται από τον περασμένο Ιανουάριο και η αυταδέλφη του Παναγιωτάτου, Ζαχαρώ.

Ο Παναγιώτατος, στη σύντομη ομιλία του μετά την Θεία Λειτουργία, απευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα με ιδιαίτερη συγκίνηση.