Back to top

Βράβευση Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία από τον κεμαλιστή Κιλιτσντάρογλου!

16/01/2022 - 13:30

Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βραβεύτηκε στην Τουρκία από τον αρχηγό των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουμε το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya.

Ο Κιλιτσντάρογλου γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα, καθώς θεωρεί ότι 156 νησιά και νησίδες του Αιγαίου τελούν υπό «ελληνική κατοχή»! Το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, τελευταία δε το είπε στις 9 Ιανουαρίου 2020. Σε άλλη ομιλία, στις 20 Ιανουαρίου του 2020 υπεστήριξε ότι η Τουρκία, πρέπει να απαιτήσει την Κρήτη και 14 νησίδες γύρω από αυτήν.

Η τελετή έγινε στο TED College που είναι ιδιωτικός όμιλος σχολείων και διοικείται από στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Παρούσα ήταν και η Μεράλ Ακσενέρ, αρχηγός του εθνικιστικού Καλού Κόμματος.

nb papandreou kilitsdaroglou aksener

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Κιλιτσντάρογλου έκανε τη βράβευση, όχι μόνον ως αρχηγός τουρκικού κόμματος αλλά και ως αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το βραβείο του δήμου Τσάνκαγιά (σ.σ. την πρώτη συνοικία που δημιούργησε ο Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα) απονεμήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για την συμβολή του στην ανάπτυξη της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς φιλίας!