Πριν ακόμα προλάβουν να στερέψουν τα δάκρυα για το χαμό του Τάσου Ισαάκ, τρεις μόλις ημέρες μετά, η γη ποτίστηκε ξανά με αίμα, αυτή τη φορά του μαυροφορεμένου Σολωμού Σολωμού που δεν άντεχε να βλέπει την κατοχική σημαία να κυματίζει στα κυπριακά εδάφη.
14 Αυγούστου 1996. Πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του Τάσου Ισαάκ που ξεψύχησε δίπλα στο συρματόπλεγμα. Τότε, ξέσπασαν νέα επεισόδια, αφού ο θυμός δεν είχε ακόμα κοπάσει.
Ο 26χρονος Σολωμός, δεύτερος ξάδερφος του Τάσου Ισαάκ, εξαγριωμένος για την κατάσταση που για 22 χρόνια μαύριζε τη ψυχή του και που τώρα είχε στοιχίσει τη ζωή του ξαδέρφου του, ξέφυγε από το πλήθος και έτρεξε προς τα κατεχόμενα. "Εγώ θα κατεβάσω τη σημαία" είπε στους φίλους του.
Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν, αλλά ο Σολωμός ήταν αποφασισμένος να κατεβάσει τη σημαία με όποιο τίμημα.
Πέρασε το συρματόπλεγμα και σκαρφάλωσε με το τσιγάρο στο στόμα στον ιστό. Τότε ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί και ο Σολωμός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.
Μια σφαίρα τον πέτυχε στο λαιμό, αυτή του Κενάν Ακίν, ο οποίος το 2004 παραδέχτηκε πως δολοφόνησε τον Σολωμό, και έριξε τις ευθύνες στον τότε διοικητή των κατοχικών δυνάμεων Χαλίλ Σαντραζάμ.
Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον πέντε ατόμων για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού:
Κενάν Ακίν, υπουργό Γεωργίας του ψευδοκράτους
Ερντάλ Χατζιαλί Εμανέτ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στα κατεχόμενα
Ατίλα Σαβ, επικεφαλής της αστυνομίας των Κατεχομένων
Χασάν Κουνταξί, υποστράτηγο των κατοχικών δυνάμεων
Μεχμέτ Καρλί, ταξίαρχο των κατοχικών δυνάμεων
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε στις 24 Ιουνίου 2008, ένοχη την Τουρκία για την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.