Σποραδικές μάχες ξανάρχισαν την Τετάρτη ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις σε νότια προάστια της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης, μία ημέρα μετά την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε έπειτα από αιματηρές εχθροπραξίες, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και μια πηγή προσκείμενη σε δυνάμεις πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).
Σύμφωνα με έναν αξιωματικό των στρατευμάτων που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ, δύναμη αποτελούμενη από άνδρες «των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών της ΚΕΕ», έκαναν «επίθεση εναντίον θέσεων της 7ης Ταξιαρχίας σε νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας». Ο ίδιος μίλησε για σποραδικές μάχες γύρω από το παλιό αεροδρόμιο, που καταστράφηκε το 2014, όπου προσπάθησε να προελάσει η 7η Ταξιαρχία.
Κάτοικος της συνοικίας Σαλαχουντίν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, επιβεβαίωσε ότι διεξάγονταν μάχες το πρωί της Τετάρτης μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο. Έκανε επίσης λόγο για πυρά πυροβόλων και αντιαεροπορικών, που ακούγονταν στη γραμμή.
Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (MANUL) προειδοποίησε μέσω Twitter όσους «αποπειρώνται να διαταράξουν την ασφάλεια της Τρίπολης και των κατοίκων της» ότι θα τους θεωρήσει «υπεύθυνους» εάν οι μάχες βλάψουν αμάχους. Η αποστολή απηύθυνε έκκληση να «ανοίξει ο δρόμος για μια μεσολάβηση» που θα οδηγήσει στον τερματισμό των συγκρούσεων.
Η αντίδρασή της σημειώθηκε με φόντο φήμες που κυκλοφορούσαν το βράδυ για το ότι παραστρατιωτικοί από την πόλη Μισράτα, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, έχουν πρόθεση να πάνε στην πρωτεύουσα, κάτι που εγείρει φόβους περί επανάληψης των εκτεταμένων, πολύνεκρων συγκρούσεων του 2014. Ισχυρές ένοπλες ομάδες από τη Μισράτα αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια, που είχε καταλάβει την πρωτεύουσα εκείνη τη χρονιά.
Από την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι μετά την εξέγερση του 2011, ο έλεγχος της Τρίπολης διεκδικείται από διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις που διψούν για χρήμα και εξουσία.