Δραματικές και πολύ σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες θα επηρεάσουν και θα καθορίσουν, μάλλον, το συνολικό πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν σήμερα.
Τρεις από του εννέα βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος καθώς και ο πρώτος αντιπρόεδρος, με επιστολή - καταπέλτη προς τον Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, αποχώρησαν από τις τάξεις του κόμματος. Η εξέλιξη αυτή είναι η συνέχεια μιας διαδικασίας που από το 2013 ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να εξέθρεψε. Η σημερινή εξέλιξη, η οποία προκύπτει σε περίοδο πολιτικής νηνεμίας, στηρίχθηκε στις «ετσιθελικές», αλαζονικές και πολυεπίπεδα αντιφατικές πολιτικές και συμπεριφορές που ο κ. Παπαδόπουλος υιοθέτησε όλα αυτά τα χρόνια.
Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό σκηνικό, αφού, για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι το επόμενο βήμα και αυτής της ομάδας στελεχών είναι να συνεργαστούν με το νέο κομματικό σχηματισμό που ο τ. Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν, μαζί με άλλα στελέχη πρώτης γραμμής που εκδιώχθηκαν από το ΔΗΚΟ, ίδρυσαν (Κενεβέζος, Πρέσβης στην Ελλάδα, Πάλμας, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Λακκοτρύπης, τ. Υπουργός Ενέργειας, Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας). Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές και το μήνυμα είναι πως, μάλλον, η ΔΗΠΑ και οι άνθρωποι πίσω απ' αυτήν θα έχουν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.
Η μέχρι τώρα εικόνα είναι πως από το 2013 που ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέλαβε την ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν δείχνει ικανός να διαχειριστεί μια τόσο βαριά κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του Τάσος. Θα ήταν παράλειψη να μην σημειωθεί ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν, έστω και με 6-7 χρόνια καθυστέρηση, πρόσωπα που εκδιώχθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν, ο καθείς για κάποιο λόγο, από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Άξιο αναφοράς ότι μέσα σ' αυτούς είναι ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος, ως πρώην Υπουργός και πρώην Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ και με μεγάλη επιρροή στο νησί, μάλλον, νομιμοποιείται σήμερα να αισθάνεται δικαίωση.