Back to top

Η άγνωστη ιστορία για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η πραγματική σχέση της με τους ναζί; Οι φωτογραφίες που δείχνουν όλη την αλήθεια!

11/09/2021 - 15:30

Ποια ήταν η σχέση της Βασίλισσας Ελισάβετ με τους ναζί; Τι στάση κράτησε η βασιλική οικογένεια κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου;Η εφημερίδα Sun πριν κάποιο καιρό είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο, στο οποίο η βασίλισσα φαίνεται να χαιρετάει ναζιστικά!

Το βίντεο γυρίστηκε στα ανάκτορα του Μπαλμόραλ κάποια στιγμή το 1933 ή το 1934.

Το Μπάκιγχαμ δηλώνει ότι η βασίλισσα ήταν πολύ μικρή τότε, για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό που έκανε.

Η άγνωστη ιστορία για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Όμως δεν είναι η πραγματική σχέση της βρετανικής οικογένειας με τους Ναζί!

Νέα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο δούκας του Ουίνδσορ που είχε παραιτηθεί από τον βρετανικό θρόνο για να παντρευτεί μια Αμερικανίδα είχε επαφές με τους Ναζί και επιζητούσε επιστροφή του στην εξουσία με την βοήθεια τους σε περίπτωση που θα κέρδιζαν τον πόλεμο!Η άγνωστη ιστορία για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε σχέση με τους ναζί; Οι φωτογραφίες που δείχνουν όλη την αλήθεια!

Μπορεί ο Εδουάρδος να είχε εγκαταλείψει τον θρόνο και την Βρετανία αλλά όπως αποκαλύφθηκε αρκετά χρόνια μετά οι κινήσεις του παρακολουθούνταν στενά από βρετανούς αλλά και αμερικανούς πράκτορες. Οι πράκτορες που τον παρακολουθούσαν ανέφεραν ότι ο Εδουάρδος είχε στην Λισαβόνα επαφές με τοπικές και ισπανικές φασιστικές ομάδες και πολύ γρήγορα ανέπτυξε επαφές και με τους Ναζί. Από τις συναντήσεις που είχε αλλά και από την αλληλογραφία του, το περιεχόμενο της οποίας περιήλθε στην κατοχή των πρακτόρων, φαινόταν ότι ο Εδουάρδος διαφωνούσε κάθετα με την επιλογή της Βρετανίας να πολεμήσει την Γερμανία. Θεωρούσε ότι η πολεμική μηχανή του Χίτλερ ήταν ανίκητη και ότι η Βρετανία έπρεπε να συνθηκολογήσει αμέσως γιατί διαφορετικά θα υποχρεωνόταν να το κάνει έτσι και αλλιώς μετρώντας όμως πολύ μεγάλες απώλειες.

Η άγνωστη ιστορία για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε σχέση με τους ναζί; Οι φωτογραφίες που δείχνουν όλη την αλήθεια!
Η άγνωστη ιστορία για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε σχέση με τους ναζί; Οι φωτογραφίες που δείχνουν όλη την αλήθεια!

Τα ντοκουμέντα αυτά που είχαν στην κατοχή τους και οι ΗΠΑ έδειχναν ότι ο Εδουάρδος θεωρούσε ότι η Βρετανία έπρεπε να συνθηκολογήσει και να δημιουργήσει μια συμμαχία με άλλες χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία) η οποία να διευκολύνει την Γερμανία στην επίθεση κατά της Ρωσίας. Ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν λαοφιλής και ότι μετά την συνθηκολόγηση θα άνοιγε ο δρόμος για την επιστροφή του στον θρόνο. Ο Εδουάρδος μάλιστα, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, τον Οκτώβριο του 1940, έδωσε συνέντευξη σε αμερικανικό περιοδικό διατυπώνοντας τις ενστάσεις του για την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, υποχρεώνοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ να ζητήσει την παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ για να εμποδιστεί η δημοσίευση των απόψεων του. Παράλληλα ο Τσόρτσιλ προσπαθούσε να συντηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τον Εδουάρδο και τον καλούσε να επιστρέψει στην Βρετανία σε κάποιο δημόσιο αξίωμα αλλά ο ίδιος έθετε απαιτήσεις που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν δεκτές. Πιστεύεται ότι μέρος του προβλήματος ήταν η Σίμπσον η οποία, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ονειρευόταν να γίνει βασίλισσα και πίεζε τον Εδουάρδο να βρει τρόπο να επιστρέψει στον θρόνο. Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι η ιδέα ο Εδουάρδος να γίνει πρέσβης της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον, θέση που ο δούκας δύσκολα θα αρνούνταν. Ομως ο Τσόρτσιλ δεν μπορούσε να τοποθετήσει σε τόσο κρίσιμο πόστο εν μέσω του πολέμου τον Εδουάρδο γνωρίζοντας τις φιλογερμανικές του θέσεις. Ταυτόχρονα φοβόταν ότι αργά ή γρήγορα ο Εδουάρδος θα έπεφτε θύμα απαγωγής από την ηγεσία των Ναζί. Ετσι αποφάσισε να τον ορίσει κυβερνήτη στις Μπαχάμες, που ήταν βρετανική κτήση.

Η άγνωστη ιστορία για την Βασίλισσα Ελισάβετ: Είχε σχέση με τους ναζί; Οι φωτογραφίες που δείχνουν όλη την αλήθεια!

Παράλληλα ο Τσόρτσιλ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά να μείνουν μυστικά γιατί θεωρούσε ότι η δημοσιοποίηση τους θα προκαλούσε όχι απλά τριγμούς αλλά ίσως και την κατάρρευση του βασιλικού οίκου των Ουίνδσορ, κάτι που θεωρούσε ολέθριο. Για αυτό ζητούσε συνεχώς από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ να κρατήσουν απόρρητα τα ντοκουμέντα που είχαν στην κατοχή τους. Τελικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από πολλές πιέσεις που δέχτηκε από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποχαρακτήρισε κάποια στοιχεία το 1957.