Back to top

Υπόθεση Novartis: Μηνύσεις θα καταθέσει ο Α. Λοβέρδος - O Ε. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη

06/02/2018 - 21:22

Σε μηνύσεις θα προχωρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, αμέσως μόλις επιστρέψει από την Αμερική, εναντίον όσων ενέπλεξαν το όνομά του στην υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες» και «ηθικούς αυτουργούς», οι οποίοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μόνο γελοίο αλλά είναι και τρισάθλιο.  

Οι συκοφαντικές και έωλες κατηγορίες με το που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτοκαταργήθηκαν. Οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες θα αποκαλυφθούν όπως επίσης και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς.

Άμα τη επιστροφή μου από την Αμερική καταθέτω μηνύσεις και αγωγές όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών  αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς και όσοι ενέπλεξαν την δικαιοσύνη σε σκοτεινές πολιτικές μεθοδεύσεις θα λογοδοτήσουν».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «Οι καταθέσεις στον φάκελο της Novartis έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες, αλλά επί δύο χρόνια κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση».

«Επί μήνες παρακολουθούμε ένα επικοινωνιακό σκηνικό με απειλές μυθολογία και φημολογία. Αυτό που είδα έναν φάκελο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο με 3 μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων που αναφέρουν δωροδοκίες πρωθυπουργών και υπουργών χωρίς να εξηγεί κανείς για ποιο σκοπό, με ποια πράξη γίνονταν διευκολύνσεις», δήλωσε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων .

Σε ό,τι αφορά την αναφορά στο πρόσωπό του, σχολίασε ότι «είναι από συνήθεια και κεκτημένη ταχύτητα κάνοντας στρατηγικό λάθος να βάλουν και εμένα απέναντί τους».  

«Είναι μία αστεία επανάληψη του 1989 της ιστορίας των Pampers αυτή τη φορά ως φάρσα. Υπάρχουν ορισμένα περίεργα πολιτικά κενά καθώς κάποιοι υπουργοί ή πρωθυπουργοί συγκεκριμένης ταυτότητας δεν αναφέρονται. Έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τη Δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρω ποιος έχει χειραγωγήσει ποιόν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με προκλητικό και αναρμόδιο τρόπο επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συσκέφθηκε μαζί της για εκκρεμή δικογραφία. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, απολύτως αναρμόδιος, είχε γνώση του φακέλου και αποφάνθηκε ως δικαστής και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Η μομφή αφορά στο ότι δόθηκε η υπόσταση προστατευόμενου και ανώνυμου μάρτυρα σε ανθρώπους που ασχολούνται με οργανωμένο έγκλημα, δολοφονίες και ποινικά. Γιατί δεν λένε το όνομά τους; Τι φοβούνται; Εν προκειμένω δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανωνυμίας. Φαντάζεστε διαδικασία κατά πρωθυπουργών και υπουργών με κουκουλοφόρους μάρτυρες, χωρίς να ξέρεις ποιος λέει ψέματα; Αυτά είναι κωμωδία. Από την λάσπη πάντα κάτι μένει και αυτό που μένει είναι ο εκβαρβαρισμός του πολιτικού βίου της χώρας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μπορεί η Βουλή να ασχοληθεί με το θέμα χωρίς να εξεταστούν οι μάρτυρες, χωρίς να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους;», διερωτήθηκε. «Δεν μιλάμε για πιθανές δωροδοκίες γιατρών και υπηρεσιακών προσώπων αλλά μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα κάποια από τα οποία δεν έχουν και καμία εμπλοκή. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα και όχι στην γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού κόσμου», συμπλήρωσε.

Ακόμη, δήλωσε ότι θα στραφεί νομικά κατά όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. «Με τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές. Αρχικά θα ασχοληθούμε με τους ψευδομάρτυρες. Δεν απειλώ κανέναν, η μήνυση για ψευδορκία δεν συνιστά απειλή αλλά η πολιτική δολοφονία και η δολοφονία χαρακτήρων πως θα τιμωρηθεί; Ποτέ δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος δικαίου», κατέληξε.