Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ανέγνωσε στο δικαστήριο επιστολή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην οποία ανακοίνωνε ότι δεν αποδέχεται του διορισμένους συνηγόρους. «Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου στο δικαστήριο». Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν και να τον εκπροσωπήσουν οι συνήγοροι που διορίστηκαν με τον πρόεδρο να σχολιάζει «μπορεί να ανακαλέσει τον έναν αλλά και τους δυο γενικά και αόριστα».
«Τη σκότωσε γιατί πήγε κόντρα στο Θεό, δηλαδή τον ίδιο»
Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζητώντας να καταδικαστεί όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. «Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» ανέφερε και έκανε λόγο για κίνητρο εκδίκησης απέναντι στην άτυχη Κάρολαιν.
«Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη να πω ότι η παραίτηση προκαλεί έκπληξη. Είναι στο στοιχείο της επιβίωσης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θυματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» σχολίασε ο εισαγγελέας και περιέγραψε στοιχεία της «χειριστικής», όπως χαρακτήρισε, συμπεριφοράς του κατηγορουμένου προς την Κάρολαιν.
Αναφερόμενος στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί τέλεσης της πράξης σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, σημείωσε: «Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση». Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του σκύλου, αλλά και στη σκηνοθετημένη εικόνα ληστείας που είχα θύμα και τον ίδιο.«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι» είπε ο εισαγγελέας και λίγο αργότερα πιθανολόγησε ότι «η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί τη σύζυγο του».
«Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;», διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός και περιγράφοντας όσα έγιναν κατέληξε: «Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο ά βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει».
«Δεν συντρέχει λόγος για πραγματογνωμοσύνη»
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε υποβάλλει την πρόταση του και σχετικά με αιτήματα που είχε υποβάλλει ο κατηγορούμενος. «Δεν συντρέχει λόγος για να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο γιατί ήδη τα στοιχεία της δικογραφίας και όσων παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο μπορεί να εκφραστεί η κριός η του δικαστηρίου», πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας.
«Η συμπεριφορά που εμφάνισε ο κατηγορούμενος ήταν για να παρελκύσει τη δίκη. Δεν το ζήτησε στον πρώτο βαθμό. Το ζητάει τώρα για μειωμένο καταλογισμό; Δεν ξέρω. Πάντως τώρα δεν χρειάζεται να εξεταστεί από ψυχίατρο», σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας της Κάρολαιν Θανάσης Χαρμάνης και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει λόγος κλήση του πατέρα της Κάρολαιν Κράουτς, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Στη συνεδρίαση κατέθεσε ο μοναδικός μάρτυρας που βρισκόταν στην αίθουσα, από εκείνους που δεν είχαν εξεταστεί, Ευθυμίου Γεωργάκη, που είχε συντάξει τις εκθέσεις που αφορούσαν το ρολόι και το κινητό της Κάρολαιν. «Οι ενδείξεις του ρολογιού πριν την ώρα θανάτου, μπορεί να έχουν γίνει στον ύπνο. Να έκανε κινήσεις και να καταγράφηκαν ως βήματα. Το ρολόι μετατρέπει τις κινήσεις σε βήματα» ανέφερε ο μάρτυρας.