Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την αδυναμία των κοινωνικών φορέων να καταφέρουν να εφαρμόσουν το αυτονόητο... Να λύσουν τα προβλήματά τους, ή τέλος πάντων να αμβλύνουν τις διαφορές τους , μέσα από το διάλογο και την καλή πρόθεση, ώστε να βοηθήσουν τη χώρα να εξέλθει από την οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και κυρίως ηθική παρακμή.
Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες έκανε μία σοβαρή προσπάθεια να καταγράψει τις θέσεις όλων των παραγωγικών τάξεων αλλά και να αναδείξει τα σημεία σύγκλισής τους, ώστε να υπάρξει μία κοινή βάση, μία πρώτη σοβαρή συμφωνία για το που θέλουμε να πάει η χώρα και κυρίως με ποιους τρόπους θέλουμε να πάει...
Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστούν ως Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, των παραγωγικών τάξεων και της Κοινωνίας των Πολιτών για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο και έπειτα θα παραδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων, σε όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα, και θα αποτελέσει το χάρτη των κεντρικών αναπτυξιακών στόχων και βασικών αξόνων παρέμβασης για την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας μας.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με την ΟΚΕ ωστόσο, η προσπάθεια σύγκλισης δε θα σταματήσει εδώ, αφού η Επιτροπή δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την υπεύθυνη διαβούλευση μεταξύ των μελών της, με στόχο την ενδυνάμωση του κοινωνικού διαλόγου στη χώρα, την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη συνεχή εμβάθυνση ενός ολοκληρωμένου εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου, με συγκεκριμένες προτάσεις ανά τομέα.
Αυτό που μένει είναι να δούμε αν το Εθνικό Αναπτυξιακό αυτό Σχέδιο θα εφαρμοστεί από κυβερνήσεις, πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις ή τα περί διαλόγου και καλών προθέσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση που επικαλούνταν έως τώρα αποτελούσαν φαμφάρες για εσωτερική κατανάλωση!