Η πλατφόρμα για τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών εγκεφαλικού, Time Is Brain, την οποία ανέπτυξαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό Hacking Health Hackathon, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
O Hacking Health είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που ασχολείται με την καινοτομία στον τομέα της υγείας, με την ελληνική διοργάνωση Hackathlon να γίνεται από το eHealth Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation.
Στο Hacking Health Athens χρησιμοποιήθηκε ως βάση το Project Trillium–II, μια συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ για ψηφιακή υγεία και τεχνολογίες πληροφορικής υγείας.
H ομάδα Time is Brain παρουσίασε μια πλατφόρμα διαχείρισης, ενημέρωσης αλλά και αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων έτσι ώστε να παίρνεται η απόφαση, σε συνεργασία με το τμήμα πρώτων βοηθειών και τον αρμόδιο γιατρό, για να αρχίσει, στα πρώτα κρίσιμα λεπτά, η θεραπεία θρομβόλυσης, μια σωτήρια ενέργεια για τον ασθενή η οποία όμως μπορεί να μειώσει σημαντικά τα κόστη θεραπείας και ειδικά αποθεραπείας.
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει διακριτές εφαρμογές για τον διασώστη και την ομάδα διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων του νοσοκομείου, μειώνοντας τον χρόνο από την πρώτη επαφή με τον επαγγελματία υγείας μέχρι την χορήγηση ειδικής θεραπείας.
Η ομάδα του ΙΤΕ αποτελείτο από τους Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια (επικεφαλής), Γεώργιο Καβλεντάκη (συντονιστή ομάδας ανάπτυξης λογισμικού), Ιωάννη Πετράκη και Νικόλαο Τσελά, σε συνεργασία με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Νότα.
Πηγή: ellines.com