Back to top

Βάφτισαν τα Σκόπια «Μακεδονία» σε Διακρατικό Συνέδριο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής!

31/05/2018 - 23:43

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου URGENT (Urban Regenaration: European Network of Towns) που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της... Στέγης Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Αττικής!

Τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ εξέφραζε την αντίθεσή του στη χρήση της νέας ονομασίας της ΠΓΔΜ «έναντι όλων», και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωνε πεπεισμένος ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ είναι πιο κοντά από ποτέ σε λύση, κάποιοι στην Ελλάδα βάφτισαν την ΠΓΔΜ… «Μακεδονία». Σε συνέδριο που φιλοξενήθηκε σήμερα στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, και διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την ΕΕΤΑΑ, τα Σκόπια αναφέρονταν στα επίσημα έγγραφα ως «Μακεδονία»!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου URGENT (Urban Regenaration: European Network of Towns) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες». Για τη σημειολογία, αξίζει ίσως να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της… Στέγης Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Αττικής!

Με τη συγκεκριμένη δράση ολοκληρώνεται η πορεία των εργασιών περίπου δυο ετών ενός διακρατικού εταιρικού σχήματος από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της κοινωνίας των πολιτών που εργάστηκαν στον τομέα της ανίχνευσης, αποτύπωσης, καταγραφής κι εξέλιξης μοντέλων τοπικής ανάπτυξης με αντικείμενο διερεύνησης το στοιχείο της μετανάστευσης αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες άλλου χαρακτήρα. Ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την ΕΕΤΑΑ, δημιούργησε και συντόνισε την Ομάδα Πολιτών κατά των Διακρίσεων και κατάφερε μέσα από την μεθοδολογία που εφάρμοσε να αναδείξει το επιτυχημένο μοντέλο συμβίωσης και κοινής ανάπτυξης πολιτών, ανεξαρτήτως εθνικών, πολιτισμικών ή άλλων καταβολών και χαρακτηριστικών, στην Αγία Βαρβάρα.

Το έργο URGENT αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου φόβου, κυρίως απέναντι στο φαινόμενο της μετανάστευσης, προσεγγίζοντας τις κοινωνίες από την βάση και δημιουργώντας έναν νέο τύπο δεσμών και επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων περιθωριοποιημένων γειτονιών στα αστικά κέντρα. Το συγκεκριμένο έργο διαρκεί 2 έτη από 1/9/2016 έως 31/10/2018, και συμμετέχουσες χώρες είναι η Ιταλία, Πορτογαλία, Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας, Αλβανία, Μάλτα, Γαλλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το http://dikaiosinisimera.gr