Η υπόθεση της άρνησης των ΗΠΑ να χορηγήσουν βίζα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, απασχόλησε την γαλλική και την βελγική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής μιλώντας στην εκπομπή του TV5 και του RTBF, Bar de l’ Europe, περιέγραψε τι συνέβη ενώ χαρακτήρισε την αιτιολογία των ΗΠΑ «αστεία».
«Από το 2010 αρνούνται να ανανεώσουν την δημοσιογραφική μου βίζα, χωρίς μάλιστα να δώσουν καμία εξήγηση και αγνοώντας κάθε διάβημα που έγινε υπέρ μου από οργανώσεις όπως οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα. Αυτή την φορά, καθώς ήμουν μέλος επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπρεπε να αιτιολογήσουν την άρνησή τους. Έτσι βρήκαν την τουλάχιστον αστεία δικαιολογία ότι είμαι ύποπτος για τρομοκρατικές ενέργειες!», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει κάνει δεκάδες ντοκιμαντέρ κατά της τρομοκρατίας, κάποια εκ των οποίων είναι αφιερωμένα στα θύματά της. Εξήγησε, κατόπιν, ότι στην πραγματικότητα «ήδη από το 2004, ο Αμερικανός Πρέσβης έκανε παράπονα στην ελληνική κυβέρνηση για τα ντοκιμαντέρ μου που ασκούσαν κριτική στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και στην εισβολή στο Ιράκ. Μάλιστα, σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ συζητήθηκε το θέμα και σχολιάστηκε πως οι εκπομπές προκαλούν πρόβλημα στον πρωθυπουργό που διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ. Ένα μήνα μετά απολύθηκα!»
Μια από τις ταινίες του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου κατά της τρομοκρατίας είναι και η πλέον πρόσφατη, το «Πεθαίνοντας στο Γέλιο». «Έχουμε ανάγκη το γέλιο και πρέπει να εντάξουμε το χιούμορ στην πολιτική. Για τον λόγο αυτό, και φυσικά στην μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο γαλλικό σατυρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, έκανα αυτό το ντοκιμαντέρ», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.
Κληθείς να «αποκαλύψει» ποια θα ήταν η πρώτη ερώτηση που θα έκανε στον Ντόναλντ Τραμπ, εάν βρισκόταν μπροστά του, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «ως δημοσιογράφος είναι πολλές οι ερωτήσεις που θέλω να του κάνω: Ξέρετε τι κάνετε; Έχετε κάποιο σχέδιο για τις ΗΠΑ και τον κόσμο; Θα επιτεθείτε με πυρηνικά στην Β. Κορέα; Γιατί ανακηρύξατε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ - κάτι που θα ήταν πρόκληση για όλο τον αραβικό κόσμο;»
Αναφορικά με το πολιτικό αδιέξοδο στην Γερμανία, ο ευρωβουλευτής είπε πως «είναι αποτέλεσμα ενός φαινομένου μπούμερανγκ. Η πολιτική και κοινωνική κρίση, που βιώσαμε στην Ελλάδα, και κατόπιν είδαμε στην Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, βλέπουμε τώρα να χτυπά την πόρτα του Βερολίνου». Βέβαια, όπως ανέλυσε, δεν υπάρχει εναλλακτική, πέρα από τον συνασπισμό των δυο μεγάλων κομμάτων. «Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Αυτή την φορά, μάλιστα, η Μέρκελ θα επηρεάζεται περισσότερο από τους Σοσιαλδημοκράτες από ότι στο παρελθόν».