Back to top

Τρέμουν τα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης για την άφιξη Ερντογάν

02/12/2017 - 12:55

Να ξυπνήσουμε λέω εγώ και να καταλάβουμε γιατί έρχεται ο Ερντογάν στην Ελλάδα και να είμαστε προετοιμασμένοι σαν χώρα και σαν κυβέρνηση.

Γράφει η Μαρία Γιαχνάκη

Διότι πρέπει να καταλάβετε ότι εδώ, δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε ηγέτη. Μιλάμε για έναν ηγέτη με ψυχοπαθητικές τάσεις και συνήθειες διπολικής διαταραχής, σύμφωνα με τις οποίες κανείς δεν ξέρει πως αυτός ο άνθρωπος θα αντιδράσει όταν βρεθεί μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αλωνίζει και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Διεκδικεί στοχευμένα και έχει άγνοια κινδύνου γι αυτό ακριβώς δημιουργεί διπλωματικά επεισόδια.
Τώρα μάλιστα που θα έρθει στην Ελλάδα θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να κουκουλώσει στα μάτια του λαού του και των αντιπάλων του, το σκάνδαλο που εμφανίστηκε γύρω από το όνομά του και βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη.

Να δούμε λοιπόν τα πράγματα λίγο ψύχραιμα.

Έχουμε από τη μεριά τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει σε επιτυχημένες διαβουλεύσεις με τους αντιπάλους μας .
Να θυμίσουμε μόνο την εικόνα που παρουσίασε πριν δύο χρόνια στην Σμύρνη όταν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό κ Νταβούντογλου κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Τούρκος ομόλογός του, του έριξε κατάμουτρα τις γκρίζες ζώνες και ο κ Τσίπρας δεν φάνηκε να κατάλαβε τίποτα.

Από την άλλη έχουμε τον Ταγίπ Ερτογάν που έχει καταφέρει να κάνει άνω κάτω το Ιράν, την Αμερική , τη Ρωσία και τη Συρία. Έχει ανακατευθεί με το λαθραίο πετρέλαιο κι έχει μερίδιο ευθύνης στην δράση των Τζιχαντιστών.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δε μπορεί να έρχεται στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση να διατυμπανίζει ότι θα συζητήσει οικονομικές συνεργασίες μαζί του.
Ο Ερντογάν τα έχει λυμένα τα θέματά του και έρχεται για τους δικούς του λόγους που η ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να σκεφτεί.

Διότι αν τους τα πει έτσι όπως ο ίδιος θέλει , τότε το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες θα πάθουν τέτοιο τρέμουλο που δε θα μπορούν να μαζέψουν τα αμάζευτα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Συνθήκη Λωζάνης και στρατικοποίηση νησιών. Τι θα γίνει αν ανοίξει αυτό το θέμα;
Θράκη και επούλωση πληγών τουρκικής μειονότητας όπως λένε οι ίδιοι. Πως θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα αν απαιτήσει να μιλήσει γι αυτό; Ποιος μας λέει οτι στη Θράκη σε ανοικτή συζήτηση δεν θα το κάνει;
Κύπρος και ΑΟΖ . Θα τους κουνήσει το δάκτυλο για την αναζήτηση των φυσικών πόρων;
Εισβολή στην Κύπρο. Θα τους βγει από πάνω διότι θα επιχειρηματολογήσει ότι η ελληνική πλευρά δεν ήθελε λύση;

Έλληνες και Τούρκοι διπλωμάτες θέλουν να πιστεύουν ότι θα ακολουθήσει την άτυπη συμφωνία και δεν θα προβεί σε απειλές μέσα στον ελλαδικό χώρο.

Όμως κανείς δεν είναι σίγουρος γι αυτό και ήδη βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ,χωρίς όμως, όπως πληροφορούμαστε να έχει υπάρξει σχέδιο λόγου ώστε να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε παράκρουση του Σουλτάνου.

Με λύπη μαθαίνω υπάρχουν υποστηρικτές του μέσα στην ελληνική κυβέρνηση που δεν θεωρούν big deal να υποχωρήσουν και σε μικρά θεματάκια που αφορούν το Αιγαίο αν χρειαστεί. Δυστυχώς όμως αυτοί οι καζανοκέφαλοι μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ένα θα του δώσουν και δέκα θα ζητήσει.

Ο κ Κοτζιάς ο καημένος και λυπάμαι που το λέω, επειδή τον άκουσα να λέει ότι θα έρθει ο Ερντογάν και θα μιλήσουμε ήρεμα για την συνεργασία των δύο χωρών, πρέπει να καταλάβει ότι με μερικούς ηγέτες δεν παίζουμε και κυρίως δεν προσπαθούμε να τους ρίξουμε με τα χαμόγελά μας και την ελληνική μας φιλοξενία.

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε πολιτική για την χώρα και όχι για το μελλοντικό μας πορτφόλιο.
Μη γελιόμαστε. Ο Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία εναντίον των Χριστιανών και της Ελλάδας. Πρέπει να το καταλάβει αυτό η ελληνική κυβέρνηση και ως τέτοιον ηγέτη να τον υποδεχθούμε.