Πριν από τρεις ημέρες ο τ. Α/ΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέρριπτε το περιεχόμενο και την σκοπιμότητα της ανακοίνωσης για τις δηλώσεις του ανεξάρτητου, πλέον βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Κ.Μπαρμπαρούση, διερωτώμενος «Με ποια αρμοδιότητα επενέβαινε το ΓΕΕΘΑ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αφού είχε καλυφθεί το θέμα με ανακοινώσεις και ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».
Εν συνεχεία, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει ότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά τις δηλώσεις του, απέσυρε τους άνδρες της φρουράς φύλαξης του στις Βρυξέλλες, κατά τρόπο «εκδικητικό», όπως ο ίδιος αναφέρει, και εγκαλεί ευθέως για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» το νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε.Αποστολάκη, και τον Αρχηγό του ΓΕΝ. Ν.Τσούνη!
Ειδικά για τον πρώτο αναφέρει ότι «δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ τους ιδιαίτερα υψηλούς στόχους επιχειρησιακής ετοιμότητας που έθετα (σ.σ.: ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί» ενώ για τον Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνη (και προσωπική επιλογή του Ε.Αποστολάκη για την θέση αυτή) λέει ότι τον εκδικείται για τον ίδιο λόγο!
Ο στρατηγός Κωσταράκος, όταν αναφέρεται στην «αδυναμία επίτευξης στόχων» από τον τότε Α/ΓΕΝ και νυν Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ε.Αποστολάκη, προφανώς αναφέρεται στα διάφορα προβλήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της εποχής, όταν ο 80% των πλοίων ήταν καθηλωμένα στους ναυστάθμους.!
Ολόκληρη η ανάρτηση του στρατηγού Μ.Κωσταράκου:
«Χτες, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού απέσυρε μια διμελή Ομάδα Προστασίας μου, αποφασίζοντας έτσι να στερήσει από εμένα και την οικογένειά μου το ένα τέταρτο της – ήδη απομειωμένης – προστασίας που είχε επίσημα αποφασισθεί να έχω μέχρι το τέλος της θητείας μου τον Νοέμβριο του 2018 στο Βέλγιο, σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.
Το Βέλγιο θεωρείται ως το μεγαλύτερο εν δυνάμει κέντρο πιθανής ισλαμικής τρομοκρατίας με καταγεγραμμένες δεκάδες επιθέσεις σε ένστολους. Ίσως προσωπικά εγώ να μην αποτελώ στόχο, αποτελεί όμως στόχο η στολή του Έλληνα Αξκού που φέρω με τιμή στις Βρυξέλλες καθημερινά.
Προσπαθώ να μην πιστέψω ότι το ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ με εκδικούνται για τις δύσκολες στιγμές που το τελευταίο πέρασε κατά την αρχηγία μου. Είχα πολλές απαιτήσεις και ιδιαίτερα υψηλούς στόχους που τους δυσκόλεψαν.
Προφανώς δεν αναφέρομαι στα πληρώματα του Ελληνικού Στόλου, γιατί αυτά αποδεδειγμένα είναι τα καλύτερα παγκοσμίως εδώ και 3.000 χρόνια.
Κάποιοι όμως από την ηγεσία, δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ αυτούς τους στόχους και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί.
Το γεγονός παραμένει ότι οι Ηγεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ αποφάσισαν χωρίς καμία γνώση των συνθηκών και καμία τεκμηρίωση, ότι πρέπει να μειωθεί η προστασία η δικιά μου και της οικογένειάς μου στο Βέλγιο, για να μου “δείξουν εμένα” και να με “ενοχλήσουν” ή να με “τιμωρήσουν” που τους θυμίζω απλά με την ύπαρξή μου ότι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους, ενδεχομένως καλύτερα από ότι το κάνουν.
Την αντιπαλότητα του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ προς εμένα την πληρώνουν πρώτα-πρώτα οι υπαξιωματικοί – φρουροί μου που επαναπατρίζονται πρόωρα, υποβαλλόμενοι σε απρόβλεπτες οικονομικές κυρώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στο Βέλγιο, λόγω αυτής της πρόωρης αναχώρησης, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε σε τίποτα.
Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αδιαφορούν.
Δυστυχώς, αντιμετωπίζουν εξ αρχής έναν επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό του Ελληνικού Στρατού και Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως “ξένο” και ως “εχθρό”, καταφεύγοντας διαρκώς σε απαξιωτικές συμπεριφορές και πολιτικές.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, με αυτή και με άλλες προηγούμενες πρωτοβουλίες, κάνουν ότι μπορούν για να παρακωλύσουν την εκτέλεση των καθηκόντων μου, βλάπτοντας όμως στην πραγματικότητα όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εμένα όπως νομίζουν, αλλά την ίδια την χώρα.
Τώρα αποφάσισαν να βλάψουν επιπλέον και τους υπαξιωματικούς του Κλάδου τους επειδή υπηρετούσαν μαζί μου.
Τελικά, εγώ θα προστατεύσω με όποιον τρόπο μπορώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε περίπτωση κινδύνου, όπως θα έκανε ο καθένας μας, για τον ελάχιστο χρόνο που απομένει έως τη λήξη της θητείας μου, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ηγετικές και διοικητικές απαιτήσεις του έργου που τους ανατέθηκε».
Να σημειώσουμε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα της τελευταίας δήλωσης Κωσταράκου, συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένο στις Βρυξέλλες μια συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.