Back to top

Πέτρος Φιλιππίδης: Η γυναίκα που κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό «σπάει» τη σιωπή της

13/02/2023 - 13:49

«Σπάει» της σιωπή της η μια από τις δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, καταγγελίες για τις οποίες ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το θύμα μετέφερε τα συναισθήματα και τις σκέψεις της μιλώντας στον ANT1 για την καταδίκη του ηθοποιού, ο οποίος παρά την ενοχή του παραμένει εκτός φυλακής καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Όπως δήλωσε «κανείς δεν θέλει να τη θυμάται ως το θύμα του 2010» ενώ εξομολογείται πως αισθάνεται δικαίωση για την απόφαση του δικαστηρίου και για τον αγώνα που έδωσε στις δικαστικές αίθουσες

Ωστόσο απόκαλυψε πως ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να μην μπορεί να ηρεμήσει από τα όσα βίωσε και παράλληλα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία συνομωσία πίσω από τις καταγγελίες.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

-Τι αισθάνεσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο;

«Σ’ αυτό δεν θέλω να απαντήσω. Θέλω μόνο να πω ότι…και απευθύνομαι σε όλους, είτε είναι υπέρ του, είτε δεν είναι υπέρ του, η δικαιοσύνη έκρινε γι’ αυτόν, δεν ξέρω, ότι θέλει ας κάνει, δεν με αφορά».

-Ως θύμα αυτής της ιστορίας, θα σε ενοχλούσε στο μέλλον να τον δεις ξανά στο σανίδι, να τον δεις ξανά σε μια σειρά;

«Εμένα με ενοχλούσε να τον βλέπω στο θέατρο, γι’ αυτό και δεν τον είχα δει ποτέ στο θέατρο ξανά και με ενοχλούσε να τον βλέπω και στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις και οπουδήποτε. Δεν τον παρακολουθούσα καθόλου, δεν ήθελα καν να ακούω την φωνή του στις μεταγλωττίσεις. Δεν με νοιάζει πραγματικά τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος, ας γυρίσει στο σπίτι του. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε και γι’ αυτό έκανα και την καταγγελία ήταν το να μην υπάρξουν άλλα θύματα και ίσως… τώρα αυτό είναι λίγο ονειρικό… να αντιληφθεί και εκείνος το μέγεθος του κακού που έκανε».

-Υπήρξε στιγμή που να σκέφτηκες όλον αυτόν τον καιρό, ότι αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, πριν την απόφαση…., μπορεί και να μην έκανες την καταγγελία, εξαιτίας των όσων άκουγες και των όσων ζούσες;

«Πάρα πολλές φορές, πάρα πολλές φορές και ευτυχώς, είμαι πολύ τυχερή γιατί είχα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίξανε από την πρώτη στιγμή και με προέτρεψαν κιόλας να κάνω την καταγγελία. Ένας από αυτούς, ο σημαντικότερος, είναι ο άνθρωπος της ζωής μου…»

-Ο σύζυγος σου…

«Ναι… γιατί διαταράχθηκε πάρα πολύ η οικογενειακή μας ηρεμία, έχουμε παιδιά στο σπίτι, μικρά, που έχουν ανάγκη τη μητέρα τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και έπρεπε όλο αυτό να… Ήταν μια σκιά πάνω από το σπίτι μας, να το πω έτσι, ήταν κάτι που το στοίχειωνε.

Πρέπει να μιλάμε. Το καλύτερο θα είναι να μιλάμε στο χρόνο που γίνεται το κακό αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουμε να το κάνουμε αυτό, αν δεν καταφέρνουν οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό, δεν είναι πραγματικά ποτέ αργά να μιλήσουνε. Αυτό το μήνυμα θέλω να φωνάξω και ο λόγος που μιλάω αυτή τη στιγμή δημόσια είναι αυτός. Γιατί μιλήσανε τώρα; Γιατί τώρα μπορέσανε!».

-Τα χρόνια πριν τον καταγγείλλεις, τα 11 χρόνια που κρατούσες μέσα σου όλο αυτό που σου συνέβη, πως τα βίωσες;

«Έκανα σαν να μην έχει συμβεί ποτέ. Είχα βάλει αυτό το περιστατικό μέσα σε ένα κουτί, βαθιά μέσα μου και έκανα σαν να μην υπάρχει και έτσι θα κάνω και τώρα.

Δεν επεδίωξα ποτέ κατά το παρελθόν και ούτε και θα το κάνω στο μέλλον να συναναστραφώ αυτόν τον άνθρωπο ή να κινηθώ στους χώρους όπου κινείτο και εκείνος και γι’ αυτόν τον λόγο και μου ήταν εύκολο να κάνω σα να μην έχει συμβεί».

-Η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ωστόσο όλον αυτόν τον καιρό έκανε λόγο για μια συνωμοσία…

«Δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα, που να συνδέει τα πρόσωπα αυτής της υπόθεσης μεταξύ τους. Δεν τις ήξερα καθόλου αυτές τις κοπέλες, τις γνώρισα μετά την προδικασία. Δεν γνώριζα καν τις επώνυμες κυρίες που κατήγγειλαν, την κυρία Παπαχαραλάμπους, την κυρία Δροσάκη, την κυρία Αναστασοπούλου, είναι άνθρωποι που τους γνώρισα τώρα.

Κανείς δεν γνωρίζει και ούτε θα μάθει ποτέ ποια είμαι. Εγώ ζω από αυτήν τη δουλειά. Από αυτόν τον άνθρωπο εγώ δεν ζητάω τίποτα, ούτε χρήματα, ούτε τίποτα άλλο. Δεν θέλω κανένας να βλέπει στο πρόσωπο μου το θύμα του 2010».