
Αβάσιμα χαρακτηρίζει η Αθήνα τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ που ανέφεραν πως βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Επίσης, υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία σήμερα είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μετέδωσε το Militaire.gr, η διαρροή έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και εντάσσεται στην προσπάθεια Ερντογάν να κλιμακώσει την ένταση για το συγκεκριμένο θέμα και να εκβιάσει στη Σύνοδο της Βάρνας. Να παρουσιαστεί μ΄ ένα μύθευμα που θα δικαιολογήσει την συνέχιση της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών.Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, δεν υπάρχουν ούτε στρατιωτικά σχεδιαγράμματα, ούτε κατασκοπεία. Υπάρχει ένα καθεστώς που λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής και ως τρομοκράτης.