Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση σε ότι αφορά στο μυστήριο των περίεργων θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα.
Τα πορίσματα σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, είναι προ των πυλών και όπως όλα δείχνουν αναμένονται να δώσουν τις καθοριστικές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που βασανίζουν τις Αρχές αλλά και τους επιστήμονες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην έκθεση των ιατροδικαστών αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία θανάτου η οποία είναι κοινή και για τα δύο κοριτσάκια. Μάλιστα, τα περισσότερα στοιχεία που έριξαν φως στην υπόθεση προήλθαν από τις ιστολογικές εξετάσεις της Ίριδας, το 6,5 μηνών βρέφος που πέθανε στην κούνια του σπιτιού του με την μητέρα, αλλά και τη θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου να είναι οι μόνες παρούσες.
Το χρονικό των θανάτων των τριών παιδιών
Η 3,5 ετών Μαλένα, πέθανε το καλοκαίρι του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια, ενώ παράλληλα είχε αντιμετωπίσει και μια σπάνια μορφή λευχαιμίας λαμβάνοντας μια σειρά χημιοθεραπειών. Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ και ο θάνατός του αποδόθηκαν από την ιατροδικαστή σε παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Σήμερα, η επανεξέταση του φακέλου της αναδεικνύει το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
Ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας, είχε αποδοθεί σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου, με τον φλεβόκομβο να περιγράφεται ως η ομάδα κυττάρων που λειτουργεί ως φυσικός βηματοδότης. Από την ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους, εντοπίστηκαν κάποιες αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου.
Παρακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου
«Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο MEGA.
«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση», εξήγησε ο ίδιος.
«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της», σημείωσε ο δικηγόρος.
H Πισπιρίγκου παρακολουθεί τα όσα ακούγονται και ενημερώνεται καθημερινά από τον δικηγόρο της και αγωνιά σχετικά με τα πορίσματα που αφορούν στα δύο παιδιά της.