Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Το εναρκτήριο λάκτισμα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας κρίθηκε απλό, αν και οι βαθμολογίες στο συγκεκριμένο μάθημα κυμαίνονται τα τελευταία χρόνια μεταξύ 12-16.
Σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι εξετάζονται σε μαθήματα που καθορίζουν την είσοδό τους στις σχολές, όπως η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, ενώ οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) και στα Μαθηματικά (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) διαγωνίζονται σήμερα Δευτέρα, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το πρώτο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν αυτό της Νεοελληνικής. Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία. Το θέμα χαρακτηρίστηκε κατανοητό και απλό.
«Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμία πρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν ένα άρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών/μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου» επισημαίνει η ΟΕΦΕ σε σχόλιο της.
Το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά που χαρακτηρίστηκαν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).