Back to top

Μεσολόγγι: «Πολλοί οι δράστες του εγκλήματος», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

21/01/2024 - 12:53

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 50χρονος κρεοπώλης, που συνελήφθη για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Στη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε, ο κρεοπώλης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν και τα κενά μνήμης που επικαλέστηκε, με τον ίδιο όμως να ακολουθεί την ίδια γραμμή.

Σημειώνεται, πως ο κρεοπώλης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη, για τις κλήσεις και τα μηνύματα που έστειλε σε φίλους, τα οποία αμέσως μετά διέγραψε και το λόγο που είπε ψέματα για το κινητό του τηλέφωνο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για τις απαντήσεις που έδωσε στις Αρχές ο κατηγορούμενος.

«Έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, κα όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας: «Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που δούλευε όλα τα χρόνια τη ζωής του στο εξωτερικό από τότε που τελείωσε το σχολείο. Είχε έναν καλό μισθό και ήταν τεχνίτης στα φωτοβολταϊκά. Επομένως, δεν ήταν ένα παιδί που είχε την ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε βοηθήσει την οικογένειά του και φίλους του. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα λεφτά που έδωσε αυτή τη στιγμή. Για να το λέει η μητέρα του μάλλον το γνωρίζει.

Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο».

Τα δάνεια με τόκο και ο χαμένος θησαυρός

Νέες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τον εξαφανισμένο Μπάμπη Κούτσικο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν οι Αρχές αλλά και ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη ο 31χρονος δάνειζε χρήματα αλλά ζητούσε... τόκο!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η στήλη «Απόρρητη Γραμμή» στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι διωκτικές Αρχές είναι απόλυτα πεπεισμένες ότι το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας του Μπάμπη δεν εξαντλείται μόνο στην εκδοχή ότι ο κρεοπώλης χρωστούσε και δεν είχε επιστρέψει 17.000 ευρώ στον 31χρονο.

Και αυτό γιατί, πέρα της φιλικής σχέσης τους, είναι τεκμηριωμένο ότι οι συναλλαγές τους είχαν και τοκογλυφική διάσταση, και αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί τη Δευτέρα από τον ανακριτή, όπου θα οδηγηθεί ο 50χρονος.

Είναι βέβαιο πως ο κρεοπώλης θα κληθεί να ομολογήσει όλο το εύρος των συναλλαγών του με τον άτυχο Μπάμπη, αλλά και να απαντήσει αν δανείστηκε μόνο μία φορά χρήματα από τον 31χρονο ή προηγήθηκαν κι άλλα δύο δάνεια, ύψους 5.00 ευρώ περίπου το καθένα, όπως γνωρίζουν οι Αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίιευμα, από τις πρώτες στιγμές έγινε αντιληπτό ότι κάτι βαθύτερο (και ανομολόγητο μέχρι τότε) «έδενε» τον κρεοπώλη και τον Μπάμπη. Αυτό προέκυψε από τον ισχυρισμό του πρώτου ότι «από τις 17.000 ευρώ επέστρεψα στον Μπάμπη 6.000 ευρώ, δίνοντας και 500 ευρώ τόκο».

Με βάση τη δικογραφία οι Αρχές ερευνούν πλέον και το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν αναπτύξει και κάποια άλλη συνεργασία, πλην της δανειοδότησης, που ξεπερνάει τα όρια του νόμου.

Φυσικά προκαλεί απορία πως διακινήθηκε ένα ποσό 17.000 ευρώ σε μετρητά καθώς δεν έχει φανεί από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αμφότερων των πρωταγωνιστών του θρίλερ πως έχει υπάρξει τέτοια συνδιαλλαγή.