Back to top

Ενεργειακό Ελ Ντοράντο η Ελλάδα: «Για 200 χρόνια θα παράγουμε 100 δισ. κ. μ. φυσικού αερίου το χρόνο» – Μόνο από μία περιοχή της Κρήτης! – Τα νούμερα «ζαλίζουν»

04/07/2018 - 23:44

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχώρησε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος. Η Ελλάδα πλέον θα αλλάξει οικονομικά και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόκειται για την δεύτερη επανάσταση μετά το 1821.

Ιδού λοιπόν ο λόγος που ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν στενότερη συμμαχία με την Ελλάδα. Πρόκειται για κοσμογονικές αλλαγές που θα αλλάξουν τον χάρτη της Ν. Α. Μεσογείο μια για πάντα.

Για ιστορική καμπή, που μπορεί να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και από πρόβλημα να γίνει λύση για όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο την Κρήτη, μιλάει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος στον 98.4, με αφορμή την υπογραφή παραχώρησης δύο αλίπεδων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, για έρευνες φυσικού αερίου από την κοινοπραξία Exxon Mobil – Total και ΕΛ.ΠΕ.

Ο ακαδημαϊκός, υποστήριξε ότι μόνο η έναρξη ερευνών, γεωτρήσεων και άντλησης φυσικού αερίου σε δύο αλίπεδα Νότια της Κρήτης, διαμορφώνουν ένα κύκλο επενδύσεων κοντά στα 60 δις ευρώ, ένδειξη για το πώς μπορεί η Ελληνική οικονομία σε μια 5ετία να αλλάξει πλήρως εικόνα.

ο κύριος Φώσκολος προχώρησε αρχικά σε μια αποκάλυψη που ήταν μέχρι πρότινος ήταν άγνωστη στο κοινό. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ν. Τραμπ, έκανε προσφορά 7 τρις., ναι καλά διαβάζετε, 7 τρις. για να αγοράσουν οι ΗΠΑ σπάνια κοιτάσματα από την Β. Κορέα. Ιδού λοιπόν γιατί έπεσε και το τελευταίο κάστρο του… κομμουνισμού, business as usual.

Ο ομότιμος καθηγητής, αποκάλυψε πως μόνο από μία περιοχή, μεταξύ Ρεθύμνου Χανίων, θα μπορούμε να παράγουμε 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, δηλαδή 1 εκατ. 800 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

Και το τονίζουμε, ομιλεί μόνο για μία συγκεκριμένη περιοχή, όχι για όλη την Κρήτη, έχει την σημασία του αυτό. Οπως είπε στη συνέντευξή του και επειδή οι αριθμοί λένε σχεδόν πάντα την αλήθεια, αυτή η παρσγωγή θα υπάρχει για 200 χρόνια, θα απασχολήσει 200.000 Ελληνες και θα τους αποφέρει 4.000 ευρώ το μήνα στις τσέπες τους.

Τα κοιτάσματα της Κρήτης συνολικά τώρα, όπως είπε, είναι ίδια, ίσως και μεγαλύτερα από αυτά της Κύπρου και του κοιτάσματος Ζορ και πως η Ανάσταση της Ελλάδας περνάει από την Κρήτη.

Ηδη τα ερευνητικά σκάφη βρίσκονται λίγο έξω από την Αθήνα, βόρεια του Λαυρίου και συγκεκριμένα αυτά της Εχχon Mobile, όπου περιμένουν το οκ από την πολιτεία.

Ηδη έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα λοιπόν, καθώς είπε πως υπάρχει συνεργασία της ΔΕΗ με ιταλικό κολοσσό, για την προστασία υπεράκτιων πλατφορμών παραγωγής φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη. Οπως τόνισε, ξέρουν ήδη ότι υπάρχει φυσικό αέριο στην Κρήτη

στην κοινοπραξία Ελληνικών πετρελαίων, Total και Εxxon mobil δίνεται και η έγκριση έρευνας υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σύμφωνα με την δημοσιευμένη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Σε επόμενο χρόνο αναμένεται ο έλεγχος των συμβάσεων μίσθωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή τους από την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) και τις κοινοπραξίες και η έγκρισή τους από τον υπουργό πριν κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Ιωάννης Μπασιάς, σύντομα θα υποβληθεί στον υπουργό η εισήγηση για τον ορισμό του επιλεγέντος αιτούντος και για την περιοχή του Ιονίου, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Repsol.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχείς ρυθμούς, δεδομένου ότι οι προσφορές των κοινοπραξιών υπεβλήθησαν στις 5 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η υπό παραχώρηση περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει έκταση 19.868 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή δυτικά της Κρήτης 20.058 τ.χλμ.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται ως προς την ποιότητα και το χρονοδιάγραμμα των ερευνητικών εργασιών, το ύψος του μισθώματος και τα λοιπά οικονομικά ανταλλάγματα, καθώς και την έκταση των περιοχών που αποδεσμεύονται μετά την ολοκλήρωση κάθε φάσης των ερευνών.

Ολα αλλάζουν πλέον…

Πηγή: pentapostagma.gr