Back to top

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είχε εμμονή μαζί μου - Στηρίζω την κατηγορία» λέει ο πρώην σύζυγός της

08/04/2024 - 14:16

Με τον Μάνο Δασκαλάκη ξανά στο βήμα του μάρτυρα συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας.

Πρόεδρος: Την ημέρα που γυρίσατε στο σπίτι από το νοσοκομείο που ήταν το καρότσι μέσα στο δωμάτιο των παιδιών.Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι καθόλου.Πρόεδρος: Το κρεβάτι της Μαλένας ήταν δίπλα με αυτό της Ίριδας, φαινόταν…;Μάρτυρας: Δεν φαινόταν μέσα η κούνια. Δεν έβλεπε μέσα στην κούνια.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης σχετικά με το πως διαχειρίστηκε το πένθος, ο μάρτυρας απάντησε: «Τα έχω πενθήσει, δυο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι».

Μπάκα: Ποίου πρωτοβουλία ήταν οι συνεντεύξεις που δόθηκαν;

Μάρτυρας: Μαζί το αποφασίσαμε επειδή γινόταν χαμός.

Μπάκα: Πώς χαρακτηρίζατε άψογη τη σχέση σας με την κατηγορούμενη μέχρι το θάνατο της Μαλένας, ενώ είχατε συνάψει εξωσυζυγική σχέση;

Μάρτυρας: Καλή ήταν, αφού με συγχώρεσε.

Μπάκα: Την κατηγορία για ποιο λόγο την υποστηρίζετε;Μάρτυρας: Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές κι έναν Καρακούκη - Καλόγρια να είναι κάθετοι για το συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο.

Μπάκα: Το κίνητρο ποιο είναι;Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.Μπάκα: Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Μπάκα: Εσείς που ψάχνατε τα like δεν ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Μπάκα: Ειχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Μπάκα: Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

Αναφερόμενος στην εμμονική ζήλεια είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαινε μαζί του παντού, ενώ για το πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα σχολίασε:«Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε θετικά σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει πως η 35χρονη σκότωσε την Ίριδα, το μωρό της οικογένειας, χρησιμοποιώντας το πανάκι που ήταν στην κούνια.

«Δεν έφερε αντίρρηση να πάμε το πανάκι στην αστυνομία, αλλά δεν είχε περιθώριο, θα φαινόταν ύποπτο. Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησε για το παιδί» είπε μεταξύ άλλων, ενώ λίγο αργότερα σε σημείο που ανέβηκε η ένταση της φωνής του, είπε στο δικαστήριο «συγγνώμη αλλά είμαι και πατέρας!».

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι έχει χαστουκίσει μία φορά τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η υπεράσπιση ανέγνωσε μήνυμα από διαφορετική ημερομηνία σύμφωνα με το οποίο 35χρονη έκανε και πάλι λόγο για χειροδικία Δασκαλάκη. «Δεν έχει πάρει ποτέ την αστυνομία τηλέφωνο, στην απολογία της είπε πως την χτύπησα μια φορά. Στο μήνυμα λέει ψέμματα. Δεν έδινα σημασία και γι’ αυτό δεν απάντησα».
Οι φωτογραφίες

Η πρόεδρος ζήτησε διευκρινίσεις για το παιδικό δωμάτιο και την κούνια της Ίριδας, ενώ παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από τη δικογραφία που απεικόνιζαν το δωμάτιο και το πανάκι του μωρού που βρέθηκε αργότερα. «Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα» είπε ο μάρτυρας και ήρθε σε αντιδιαστολή με όσα κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης που είχε καταθέσει πως το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Δήμητρα Πισπιρίγκου

Τη σκυτάλη πήρε η αδελφή της κατηγορούμενης Δήμητρα Πισπιρίγκου, που ήταν παρούσα στο θάνατο της Ίριδας. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην οικογένειά της, λέγοντας πως ήταν όλοι δεμένοι μεταξύ τους, με εξαίρεση τον πατέρα που μετά το διαζύγιο δεν «ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις του».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε απόπειρα αυτοκτονίας της αδελφής της μετά τον θάνατο της γιαγιάς τους. «Της πήρε πάνω από 6 μήνες να το ξεπεράσει. Δεν έβγαινε από το σπίτι, το συζητούσαμε όλη η οικογένεια πολύ μεταξύ μας» ανέφερε η μάρτυρας και περιέγραψε τη γνωριμία της αδελφής της με το Μάνο Δασκαλάκη.

«Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά» είπε η μάρτυρας και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της εγκυμοσύνης στη Τζωρτζίνα. «Η μητέρα μου και ο πατέρας του έλεγαν ότι είναι μικρός. Εκείνος είπε ότι είχε ζήσει τη ζωή του και πως ήθελε το παιδί. Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για το γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους».

Πρόεδρος: Καλοκαίρι του 2018. Τι έγινε;

Μάρτυρας: Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε θα πάρει αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά.

Πρόεδρος: Πως ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Ήταν απογοητευμένη από το Μάνο.

Πρόεδρος: Σας φάνηκε θυμωμένη;

Μάρτυρας: Σε κάποια ξεσπάσματα.

Για τη Μαλένα

«Έπαιζα χαρτιά με μια φίλη μου και σήκωσα το τηλέφωνο γελώντας. Μου λέει «Δήμητρα έφυγε το παιδί». Της λέω «πήγαινε πιάσε το». Μου λέει «έφυγε, πέθανε» και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» είπε για το θάνατο της Μαλένας, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της αδελφής της: «για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς «αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο». Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει «φτάνει, είναι μπροστά το παιδί», επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Περιγράφοντας τον Μανό Δασκαλάκη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ό,τι φεύγει, φεύγει». Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».