Back to top

Δίκη Πισπιρίγκου: Ένταση με την κατάθεση του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη

17/02/2023 - 13:27

Νωρίς το πρωί, μέσα στη δικαστική αίθουσα υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου της κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια και ενός ρεπόρτερ, συνεργάτη δημοσιογράφου που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα των θανάτων των τριών παιδιών της 33χρονης από την Πάτρα.

Μόλις ο ρεπόρτερ μπήκε στη δικαστική αίθουσα ο Αλέξης Κούγιας φώναξε «βρωμιάρηδες» και κινήθηκε προς το μέρος του με τους αστυνομικούς να τον σταματούν. «Βάλατε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή! Να το πεις και στον άλλο με τα πράσινα παπούτσια» φώναζε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι τόνοι έπεσαν μόλις οι δικαστές έλαβαν θέση στα έδρανα και ξεκίνησε η εξέταση του εν διαστάσει συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνου Δασκαλάκη, από τον Αλέξη Κούγια. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης επικεντρώθηκε αρχικά στον ισχυρισμό του Μάνου Δασκαλάκη ότι υποκρινόταν κι έμενε με τη σύζυγο του για τα παιδιά.

Κούγιας: Από το 2019 ως και το θάνατο Τζωρτζίνας υποκρινόσασταν;

Δασκαλάκης: Από το θάνατο της Ίριδας.

Κούγιας: Αρα πριν ήταν αληθινό;

Δασκαλάκης: Βεβαίως.

Κούγιας: Σε αυτό το διάστημα η κατηγορούμενη πως το αντιλαμβάνονταν; Την ξεγελάγατε;

Δασκαλάκης: Δεν είχε καταλάβει τίποτα.

Κούγιας: Αφού είναι πεπεισμένη ότι η Τζωρτζίνα είναι ο μόνος λόγος για να σας κρατήσει, γιατί να τη σκοτώσει;

Δασκαλάκης: Γιατί της είπα 13 με 15 Ιανουαρίου πως θα φύγω από το σπίτι και για το καλό του παιδιού να έχουμε μια καλή σχέση και τίποτα παραπάνω.

Κούγιας: Πώς συνδυάζεται να της λέτε αυτό, με τα μηνύματα που στέλνατε 28 Ιανουαρίου ώρα 22.19 στα οποία της λέτε πάρε με τηλέφωνο ότι ώρα να είναι, σε αγαπώ πολύ κι εκείνη απαντά «κι εγώ»;

Δασκαλάκης: Καλό είναι τα μηνύματα να τα έχουμε όλα από το 2019. Είναι επιλεγμένα μηνύματα και καλό είναι να βλέπουμε και μετά και πριν.

Πρόεδρος: Αν θέλετε να φέρετε έγγραφα, να τα φέρετε. Η υπεράσπιση είπε συγκεκριμένα μηνύματα. Θέλω να απαντάτε σε αυτά που ξέρετε.

Κούγιας: Αναζητήσαμε τα μηνύματα που γράφουν σε αγαπάω. Έχετε στοιχείο ότι στις 15 Ιανουαρίου της είπατε να χωρίσετε;

Μάνος: Ναι, έχω μηνύματα.

Κούγιας: Να μας τα φέρετε.

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και το κομμάτι της σχέσης μεταξύ του ζευγαριού αλλά και του γεγονότος ότι διατηρούσε σε κάποια χρονική περίοδο εξωσυζυγική σχέση, όπως ο ίδιος κατάθεσε στο δικαστήριο.

Κούγιας: Αυτά που λέτε στην ανακρίτρια στην κατάθεση… Γράφετε στο τέλος της κατάθεσης ότι έχετε διαβάσει την δικογραφία και υποστηρίζετε την κατηγορία. Στο τέλος της πρώτης σελίδας από το έτος 2019 και μετά και λόγω του θανάτου της Μαλένας άρχισαν τα μικρο προβλήματα μεταξύ μας…

Δασκαλάκης: Δεν είχα αναφέρει το 2018 για την εξωσυζυγική σχέση που είχα.

Κούγιας: Μιλάτε και για πριν. Δεν μιλάτε για εξωσυζυγική σχέση. Πιο πριν έχετε κάτι πιο σημαντικό. Θυμάστε πως χαρακτηρίζετε τη σχέση σας;

Δασκαλάκης: Άψογη.

Κούγιας: Ιδανική. Λέτε ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας. Ρωτάω λοιπόν καταρρέει αυτό που έχει διατυπωθεί; Όσον αφορά στη Μαλένα.

Δασκαλάκης: Είναι μια εικασία σας έχω ξανά απαντήσει. Ότι επειδή είχα ήδη κάνει σχέση και το δέχτηκε η κατηγορούμενη. Έπρεπε ένα μεγάλο διάστημα να μείνουμε στην Αθήνα και έπρεπε να κατέβω στη Πάτρα για δουλειά. Πάνω σε αυτό το στηρίζω.

Πρόεδρος: Εσείς λέτε ότι ήταν ιδανικά; Ήταν ιδανικά και είχατε εξωσυζυγική σχέση; Έτσι είναι το ιδανικά; Γιατί δεν το είπατε στην ανακρίτρια;

Δασκαλάκης: Δεν σημαίνει ότι είχαμε προβλήματα… ήταν σαρκικό ήταν δυο με τρεις φορές. Το είπα στην κατηγορούμενη.

Κούγιας: Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε. Έχετε στοιχείο ότι είχατε σχέση;

Δασκαλάκης: Υπάρχουν μηνύματα.

Κούγιας: Πότε ήταν αυτή η σχέση;

Δασκαλάκης: Στις αρχές του 2018.

Το χαστούκι

Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει για περιστατικό με χαστούκι που φέρεται να έδωσε στη σύζυγο του, όπως προκύπτει από συνομιλία του με μηνύματα. «Είχαμε μικροπροβλήματα μετά το θάνατο της Μαλένας. Αντί να μας δέσει το πένθος, μας απομάκρυνε. Εγώ ασχολιόμουν με τη Τζωρτζινα και εκείνη κλείστηκε στον εαυτό της» είπε ο μάρτυρας.

Κούγιας: Έχετε πει ότι η Ρούλα προσπαθούσε να συνέλθει από την απώλεια. Πόσο κράτησε αυτό;

Δασκαλάκης: Δυο με τρεις μήνες…δεν θυμάμαι.

Κούγιας: Όταν ήρθε η Ίριδα σας έφερε πιο κοντά;

Δασκαλάκης: Ναι.

Κούγιας: Συνέβη κάτι πολύ σοβαρό στις 15 Ιουνίου του 2021;

Δασκαλάκης: Δεν θυμάμαι.

Κούγιας: Δείρατε πάλι την κατηγορούμενη;

Δασκαλάκης: Όχι

Κούγιας: Να σας διαβάσω το μήνυμα. «Δεν είπες ότι σε χτύπησα, ότι έφαγες χαστούκι και σου έφυγε η μούρη»; Μας είπε η κατηγορούμενη ότι τη χτυπήσετε και αφήσατε σημάδι και είχατε συμφωνήσει να πει ότι είχε χτυπήσει σε τραπέζι.

Δασκαλάκης: Να το κρίνει η έδρα.

Πρόεδρος: Κύριε απαντήστε. Η έδρα θα κρίνει.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η κατηγορούμενη έλεγε ψέματα αναφερόμενος σε άλλα μηνύματα σχετικά με επεισόδιο στο οποίο εμφανιζόταν ότι την είχε χτυπήσει. «Κάθε φορά ακόμη και σε μικρό τσακωμό έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη έλεγε ψέματα» είπε ενώ στη συνεχεία κατηγόρησε την 34χρονη για υποκρισία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας επανέλαβε πως επέστρεψε στο σπίτι τους μετά το θάνατο της Ίριδας για την Τζωρτζίνα και επέμεινε πως επιδίωξη της κατηγορούμενης ήταν να τον φέρει πάλι κοντά της.

Αλέξης Κούγιας: Τι θα κέρδιζε με τη δολοφονία της Ίριδας;

Μάρτυρας: Την επιστροφή από το πένθος.

Ήξερε ότι η Τζωρτζίνα είναι η αδυναμία μου… Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα σκότωνε τα παιδιά.

Σε σχόλιο του Αλέξη Κούγια για «κενά» στις προηγούμενες καταθέσεις του μάρτυρα, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Μετά από όσα έχουν γίνει και το σοκ που έχω πάθει δεν μπορώ να θυμάμαι τα πάντα».

πηγη newsbomb.gr