Back to top

Αυστραλός ταξίδεψε στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί από Έλληνα γιατρό..

01/08/2021 - 15:25

Μία σπάνια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, από τον διάσημο  Λέσβιο γιατρό Επεμβατικό Γαστρεντερολόγο  Γιώργο Μαυρογένη, δίνει ξανά δικαίωμα σε μια φυσιολογική ζωή στον Αυστραλό Γκάρυ Γουέλς, ο οποίος ταξίδεψε από τη μακρινή χώρα του έως την Ελλάδα για να γιατρευτεί.

Η επιτυχημένη πρωτοποριακή μέθοδος του Γιώργου Μαυρογένη, η οποία εφαρμόζεται από τον ίδιο και την επιστημονική του ομάδα τα 6 τελευταία χρόνια, αφορούσε την πλήρη απόφραξη του ισοφάγου του Γκάρυ Γουέλς ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα μετά από χρόνια θεραπεία για τον καρκίνο.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο Γιώργος Μαυρογένης και ο Γκάρυ Γουέλς που βρίσκονται τώρα μαζί για διακοπές στο νησί μας, εξήγησαν αναλυτικά πως έγινε η πρώτη επαφή και ποια πορεία ακολούθησε ο γνωστός Λέσβιος γιατρός για τη δύσκολη περίπτωση του Αυστραλού ασθενή.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Μαυρογένης, ο Αυστραλός ασθενής, έμαθε για τον ίδιο και τη σπάνια μέθοδο που χρησιμοποιεί σε διαδικτυακή αναζήτηση θεραπείας για την περίπτωσή του, αφού όλοι οι γιατροί που είχε ρωτήσει σε Αυστραλία και Αμερική του είχαν συστήσει αφαίρεση ισοφάγου και αντικατάστασή του με έντερο.

«Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ο Γκάρυ Γουέλς, βρήκε το βίντεο από μια πειραματική μου επέμβαση που είχα παρουσιάσει στην Αμερική το 2015  και ήταν ακριβώς ίδια περίπτωση με τη δική του.   Σε αυτό το περιστατικό με γαστροσκόπιο, με μία οπτική ίνα, άνοιξα ένα τούνελ στον ισοφάγο και βοήθησαν δύο ασθενείς στο Βέλγιο. Αυτή ακριβώς την επέμβαση σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε στον κ. Γουέλς ο οποίος ήρθε από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Η επέμβαση πήγε εξαιρετικά και επειδή είχε προγραμματίσει να μείνει έως τα μέσα Αυγούστου στην Ελλάδα, τον προσκάλεσα να έρθει για διακοπές λίγες μέρες στη Λέσβο μαζί μου».

Από την πλευρά του ο Αυστραλός Γκάρυ Γουέλς ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρεται στην περιπέτεια υγείας του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ξέρει αν έχει καταφέρει να ευχαριστήσει αρκετά το γιατρό Γιώργο Μαυρογένη, για όσα έκανε για εκείνον. «Μου έδωσε ξανά την ευκαιρία να ζήσω μία κανονική ζωή. Για μένα ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία και δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έκανε ο γιατρός και η αξιόλογη επιστημονική του ομάδα για την περίπτωσή μου».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τις δηλώσεις του γιατρού Γιώργου Μαυρογένη και του Αυστραλού ασθενή του Γκάρυ Γουέλς

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μαυρογένη   

Ο Γεώργιος Μαυρογένης γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1983.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2007.

Εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική ενδοσκόπηση στις πανεπιστημιακές κλινικές Στρασβούργου και Βρυξελλών και είναι κάτοχος 4 μεταπτυχιακών διπλωμάτων (DIU) από πανεπιστήμια της Γαλλίας.

Εξειδικεύεται στην ενδοσκοπική αφαίρεση μεγάλων πολυπόδων και πρώιμου καρκίνου στομάχου με ενδοσκοπικά μικρομαχαιρίδια (τεχνική ESD), στην ελάχιστα επεμβατική θεραπεία αχαλασίας οισοφάγου με POEM, εκκολπώματος Ζenker με Z-POEM, και στις βιοψίες παγκρέατος με ενδοσκοπικό υπέρηχο.

Eίναι συγγραφέας > 50 ερευνητικών εργασιών στο Pubmed.

Έχει εκπροσωπήσει τόσο την Γαλλία (2012, Σαν Ντιέγκο) όσο και την Ελλάδα (2015, Σικάγο) στο ετήσιο Word Cup of Endoscopy στην Αμερική.

Το 2015 παρουσίασε καινοτόμο επέμβαση για την αντιμετώπιση ολικής απόφραξης οισοφάγου στην Ουάσιγκτον (DDW).

Το 2017 και 2019 έλαβε το βραβείο κορυφαίου κριτή εργασιών από το αμερικανικό περιοδικό VideoGIE, ενώ από το 2017 είναι εκπαιδευτής δόκιμων reviewer του αμερικανικού περιοδικού GIE .

Είναι εκπαιδευτής ESD στα live animal workshops του Πανεπιστημίου του Erasmus του Rotterdam και του εργαστηρίου της ELPEN, ενώ έχει προσκληθεί τόσο στην Ισπανία όσο και στην Κύπρο για την εκτομή πολυπόδων παχέος εντέρου με ESD.