Σε κλίμα συγκίνησης και θρήνου στον Μητροπολιτικό του Αγ Αθανασίου στην Μυτιλήνη τελέσθηκε το μνημόσυνο του Κυριάκου Παπαδόπουλου του λιμενικού που έσωσε πάνω από 5.000 ψυχες στο Αιγαίο.
Φωτορεπορτάζ: iellada.gr
Η σύζυγος του,τα παιδιά του, συνάδελφοί του, στρατιωτικοί αλλά και πολιτικοί όπως ο υπουργός δικαιοσύνης κ Αθανασίου ήταν εκεί « ο Κυριάκος ήταν ήρωας και σήμερα θρηνούμε όλοι τον φίλο μας, τον πατέρα, τον συμπολίτη μας που έδινε τη ζωή του να σώζει από τα νερά του Αιγαίου ψυχές» είπε συγκινημένος ο ιερέας. Ο Κυριάκος έφυγε ξαφνικά από καρδιά τον προηγούμενο μήνα.
Ο 44χρονος «ήρωας του Αιγαίου» έσωσε πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμά του - Είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ διεκδίκησε και το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε» - Την Πέμπτη στις 4.30 η κηδεία του στη Μυτιλήνη
Ένας εμβληματικός άνθρωπος του Αιγαίου, ο 44χρονος υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, που σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 - 2016 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το περασμένο βράδυ, από ανακοπή καρδιάς.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος σήμερα. Την εικόνα του αξιωματικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που βρίσκεται πίσω από κάθε δελτίο Τύπου, που μιλά χρόνια τώρα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα, πρώτα στον Μόλυβο κι ύστερα στη Μυτιλήνη. Χωρίς ωράριο, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και χαμηλές αποδοχές.
Γέννημα θρέμμα μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια, παιδί μαστόρων της μεταλλοτεχνίας που περηφανεύονται πως σμίλεψαν τις μεταλλικές δάφνες στο άγαλμα της ελευθερίας της Μυτιλήνης, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Μεγαλωμένος από εργάτες γονείς σε έναν λαϊκό μαχαλά της Μυτιλήνης, τη Λαγκάδα, αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα.