![](https://iellada.gr/sites/default/files/styles/article/public/field/image/weber_xristodoylides.jpg?itok=HT08wx9t)
Στην καθιερωμένη συνεδρίαση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακάθισε το πρωί για πρώτη φορά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον κύριο Χριστοδουλίδη υποδέχθηκε στο "στρατηγείο" του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, με θερμή χειραψία.
Η παρουσία του κυρίου Χριστοδουλίδη στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την ιδιότητα του φιλοξενούμενου, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσε εάν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προσχωρήσει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως μέλος.
Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, η οποία επίσης συμμετείχε για πρώτη φορά στη Σύνοδο του ΕΛΚ υπό την ιδιότητα της ως Προέδρου του κόμματος.