Στο πλοίο-πλατφόρμα της Eni που βρίσκεται σε κυπριακά χωρικά ύδατα εν αναμονή για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, αναφέρθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.
«Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός.
«Είχα συναντήσει τον τούρκο υπουργό και σε σύνοδο που είχε γίνει στην Ρώμη. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, συνομιλούμε. Ανοίξαμε όλες τις διπλωματικές οδούς για να φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής, ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η Ρομπέρτα Πινότι.
Δηλαδή εμέσως πλην σαφώς μας λέει ότι είτε η Τουρκία θα πάρει μερίδιο είτε θα σταματήσει η γεώτρηση. Το δεύτερο είναι αδύνατο γιατί πρόκειται περί τεράστιων κοιτασμάτων, άρα μένει το πρώτο, η μοιρασιά.
Πρόκειται ή όχι για έναν θρίαμβο της τουρκικής τακτικής και της επίδειξης ισχύος που πραγματοποίησε η Αγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ, όταν έστειλε μονάδες του Στόλου της απέναντι στο ιταλικής ιδιοκτησίας (ΕΝΙ) θαλάσσιο γεωτρύπανο SAIPEΜ 12000; Νομίζουμε ότι αυτό είναι ξεκάθαρο; Η στρατηγική των Τούρκων είναι πολύ συγκεκριμμένη σε αντίθεση με την ελληνική.
Άλλωστε ανακλήθηκε και η απόσπαση της ιταλικής φρεγάτας από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη της Α.Μεσογείου, για την προστασία του γεωτρύπανου.
«Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός και αυτό τα λέει όλα.
Φτάνει να δούμε τωρα η ελληνική πλευρά πως θα αντιμετωπίσει αυτήν την κεραμίδα που έπεσε στο κεφάλι της