Στα Κατεχόμενα θα βρεθεί ο Τσαβούσογλου την επόμενη βδομάδα, την στιγμή που «τρέχουν» οι εξελίξεις στο Κυπριακό, όχι μόνο με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και με τον «αναβρασμό» που υπάρχει στην πλευρά του «ψευδοκράτους».
Ειδικότερα, στις 9 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, μετά τη συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί κατά την οποία συζήτησαν, όπως είπε, το Κυπριακό, θέματα της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» και τρόπους άρσης των προβλημάτων στην διέλευση αυτοκινήτων κυρίως στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όπου παρατηρείται συμφόρηση.
Τι αναφέρεται από τα Κατεχόμενα
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι ο ίδιος μετέφερε στον κ. Ακιντζί την άποψή του ότι «στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει σοβαρό έδαφος για διαπραγματεύσεις. Και ο ίδιος (μου μετέφερε) ότι η τριμερής που θα γίνει στην Νέα Υόρκη είναι μια συνηθισμένη συνάντηση.
Δεν έχουμε εξάλλου φτάσει σε αυτό το σημείο (της έναρξης διαπραγματεύσεων). Όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει η κ. Λουτ και στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Εξωτερικών μας. Μετά από αυτές τις συναντήσεις είπαμε (με τον Τ/κ ηγέτη) ότι θα κάνουμε και πάλι αξιολόγηση της κατάστασης».
Ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί εποικοδομητική. Τον ενημέρωσε, είπε, για τις δικές του επαφές στην Άγκυρα και συμφώνησαν όπως τεχνοκράτες του «προεδρικού» και της «πρωθυπουργίας» μελετήσουν από κοινού τρόπους άρσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας». Η «επιτροπή», σημείωσε, είναι ένα σημαντικό εργαλείο.
Αντάλλαξαν επίσης ιδέες για το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της συμφόρησης στα οδοφράγματα και κυρίως σε εκείνο του Αγίου Δομετίου, απ’ όπου περνούν τα αυτοκίνητα με τον κ. Τατάρ να λέει ότι μετέφερε στον Τ/κ ηγέτη και κάποιες σκέψεις του για το (οδόφραγμα του) Λήδρα Πάλλας.
Τον ενημέρωσε επίσης, συνέχισε, για το “πρωτόκολλο” οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας και την οικονομική ενίσχυση με την έλευση ρευστού χρήματος από την Τουρκία.