Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, «η δεν αποτελεί απλώς μία γείτονα χώρα, αλλά ένα φιλικό και αναντικατάστατο στρατηγικά κράτος».
Ο κ. Ράμα επωφελήθηκε της ευκαιρίας να ευχαριστήσει τον κ. Ζάεφ διότι, όπως είπε, «λόγω της διορατικότητάς του άνοιξε ο δρόμος για την αρμονική συμβίωση στη γείτονα ανάμεσα στους Αλβανούς και τους Μακεδόνες κάτοικους της Β. Μακεδονίας».
Από την κοινή συνέντευξη Τύπου προέκυψε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των συγκοινωνιών μεταξύ των δύο χωρών, όπως οδικοί άξονες και σιδηροδρομική ένωση. Επ’ αυτού ο Αλβανός πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι δύο πλευρές συμφωνούν για τη δημιουργία μίας κοινής οικονομικής ζώνης, ξεκινώντας πρώτα από τη μέγιστη διευκόλυνση των συνοριακών διαδικασιών».
Ο κ. Ράμα επικαλέστηκε γι’ αυτό το μοντέλο που τα Τίρανα υιοθέτησαν με το Κόσσοβο και πρόσθεσε ότι «θα θέλαμε να συνεχίζαμε με όλες τις βαλκανικές χώρες, ξεκινώντας πρώτα με τους γείτονες», αναφέροντας εδώ τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο.
Επίσης, συμφώνησαν να ανοίξει στο Μοναστήρι επίτιμο προξενείο της Αλβανίας, με τη δέσμευση του κ. Ράμα ότι «η μειονότητα της Βόρειας Μακεδονίας στην Αλβανία θα χαίρει όλους τους καρπούς αυτού του θετικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών».